Mostphotos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En dårlig smag i munden

Af Colette Brix, Skovshovedvej 56, Charlottenlund

Mens hele nationen er ved at drukne i, hvad Trump siger den ene dag, og hvad han kan finde på den anden dag, vil jeg her tale om noget så jordnært som, hvordan Danmarks pensionister klarer sig økonomisk.

De pensionister, der ejer deres egen bolig og har haft den i rigtig mange år og har vedligeholdt boligen for beskattede penge, har siden 00'ernes skattestop betalt kassen for el, vand og varme, da de såkaldte grønne afgifter steg og steg.

Et eksempel: Før 2003 betalte en pensionist 15.000 kr. for el, vand og varme. I 2007 betalte den samme pensionist i det samme hus med det samme postnummer 35.000 kr. Så meget for skattestoppet.

Ejendomsskatterne har været på himmelflugt, og man hører endda politikere sige, at hvis pensionister ikke kan betale den tårnhøje grundskyld, så må de bare flytte.

Det var altså takken til de af landets pensionister, med et langt arbejdsliv, de fleste uden at ligge samfundet til byrde, der har købt egen bolig og betalt kassen igen og igen. Man får en rigtig dårlig smag i munden.

Og tro det eller ej, det berører i den grad også pensionisterne i Gentofte. De ønsker heller ikke efter et langt flittigt, ansvarsfuldt liv at leve som fattige på deres gamle dage. Her står det såmænd ikke anderledes til end i Bjerringbro eller i Tønder.

Der bliver holdt nøje øje med, hvordan den boligbeskatning lander - det er trods alt den største udgift, de danske familier har, og så kommer alt det andet fryns af skatter og afgifter og gebyrer til snart hvad som helst, og det gælder også for borgerne i Gentofte.

Publiceret: 27. Februar 2017 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere