Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En national svane blev til kommunens grimme ælling

Lasse Fischer, Vestagervej 26, Hellerup

Den arkitektoniske bygning fra 1939 - det tidligere Danmarks Akvarium ved Charlottenlund Fort - står som billede på en kommune, der er gået i stå og løbet tør for handlekraft. For selvom lukningen af Danmarks Akvarium har rundet sit fem års jubilæum, står bygningen forladt og forfaldent hen.

Før i tiden var stedet ellers fuld af liv. Børn fra hele landet kendte til Akvariet som et sted, hvor de kunne drømme sig til fjerne oceaner og lande. Jeg går og drømmer om, at stedet og den smukke gamle bygning igen kan være med til at inspirere børn såvel som gamle. Mulighederne er mange, og med en placering tæt på hav, skov og København har stedet en naturlig tiltrækningskraft, som kan sætte Gentofte i fokus som mere end en kommune, hvor det går godt.

Andre kommuner såsom Roskilde, Helsingør og Aalborg har luret den; der er livsglæde, udvikling og vækst i at investere i kultur. When Winston Churchill was asked to cut arts funding to support the war effort, he replied: “ Then what are we fighting for ?”.

Foreningen Kulturvision Charlottenlund arbejder netop på at lave en kultur-/kunstscene på internationalt niveau. Klik ind på hjemmesiden og støt op om foreningens arbejde om at få et KulturAkvarie i den gamle bygning: www.kulturvision-charlottenlund.dk.

Publiceret: 08. Februar 2018 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne