Iron og alle de andre events fylder meget, også for meget for vor læser. Arkivfoto
Iron og alle de andre events fylder meget, også for meget for vor læser. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Event-tyranniet i Region Hovedstaden

Ole Dan Jensen, Ordrup Jagtvej 26 A, Charlottenlund

Event-tyranniet herskede i Region Hovedstaden fra april til november i 2017, og nu truer en ny sæson.

Forår og sommer er højsæson for afvikling af hel- og halvkommercielle arrangementer (events), som weekend efter weekend bringer forstyrrelse i den ellers så dejlige årstid for regionens indbyggere.

Kommunernes kultur- og fritidsudvalg står på tværs af kommunegrænser parate til at give tilladelse til afholdelse af arrangementer, der i deres struktur og omfang er i strid med både politivedtægter og regler for almindelig sømmelig adfærd i det offentlige rum.

Vores overbelastede politistyrke og Hjemmeværnets ditto stiller troligt op og forsøger at afbøde de værste trafikale påvirkninger og det uafvendelige kaos i forbindelse med de højt profilerede events.

Distortion, Pride, hel- og halv marathon, triathlon, ironman, cykelløb og måske i fremtiden Formel 1- racing i Københavns gader - mange nævnt og adskillige glemt.

Intet sted er helligt - Kongens Have, City, Kystvejen, Charlottenlund Fort, Strandvejen, Skovshoved Havn, Travbanen, Bellevue Strand, Dyrehaven osv. belastes af kæmpeopbud af mennesker, der skal vise omverdenen, hvor multikulturelle og aktive, de er.

Eventkulturen har endvidere holdt sit indtog blandt private i vores egen kommunes fredelige villakvarterer, hvor ungdommen i stort omfang får lov til at holde havefester i telte med overdimensionerede musikanlæg , der natten igennem dunker heavy metal-dåserytmer igennem vinduer og trommehinder.

Ikke-inviterede party-crashing ungersvende opholder sig på vejene omkring festteltene, mens de udstøder brunstbrøl for at lokke jomfruerne på afveje.

De unge festværter omdeler søde informationsbreve, hvor de med dags varsel fortæller de omkringboende, at de fejrer 15 års fødselsdag med en sommerfest for 30 veninder.

2018-sæsonen står for døren med en opfordring til offentlige myndigheder og private om omtanke ved bevillinger og hensyn ved afvikling.

Publiceret: 01. Marts 2018 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt