Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fremmede fugle på gennemtræk

Torben Wilken, Stolpegårdsvej 14B

Vi læsere af Villabyerne kender formen, emnevalget og fremstillingen. Ved jul og nytårstid skiftede Villabyernes avis skribenter. Det er fremmede fugle på gennemtræk, og de er let kendelige. ”Mest læste” og ”seneste nyt” indeholder det samme. Emnerne er ikke lokale, som vi forventer. Det er alment avisstof, som også er at læse andre steder. Se f. eks. artiklen med overskriften: ”Danskere til dronningen: Nu kan du godt træde af.”

Sådan skriver vi ikke her i kommunen. Vi er bedre oplyst. Det er ikke folket, der bestemmer over Kongehuset og dermed, hvornår en monark skal træde tilbage. Det er upassende at til- og omtale Hendes Majestæt Dronningen med formen DU. Kongedømmet er det ældste i verden, og det er et centralt blivende fundament i vores danske kultur. Det er Grundlovssikret, så det er ikke lige sådan at fjerne. At lave en meningsundersøgelse om dette emne er ikke bare uskønt, det er direkte dumt.

Tredelingen af magten i Danmark ligger fast. At Prins Henrik ikke vil respektere at efterleve det, han fik at vide, var betingelsen for hans ægteskab og dermed også hans statsborgerskab, kan vi kun tage til efterretning. Vort kongehus er stærkt nok til at modstå sådan en svitser. Manden må jo leve i sin egen verden, så længe Hendes Majestæt Dronningen finder det som et kuriosum, man kan se bort fra. Pensionistværdigheden er falsk varebetegnelse. Han er prins og skal stå bag Dronningen eller skal helt væk.

Hans rolle er forpligtende overfor det danske folk, som betaler hans vederlag. En kongelig pensionist eksisterer slet ikke. ”Det er Kejserens nye klæder” Her gælder parolen: ”Land lyde eller land flyve”. Vores kultur er også og især ”Danmarks Riges Grundlov.” En lov som står over selv Kongehuset.

Godt, vi nu er kommet ind i det nye år, og så kommer den gamle stab tilbage og finder sin plads på redaktionen og i avisen. Tider kommer, tider går - Danmark dog stadig består. Godt NYTÅR til alle.

Publiceret: 05. Januar 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere