Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Gentofte - spydspids for en bæredygtig levevis

Nicolas Cornill de Limousin, Blidahpark 24,st.th., Hellerup

Stor tak, Jesper Kampmann, for din opfordring (12. september i Villabyerne) til at gøre klima og miljø til en del af den kommunale valgkamp her i Gentofte.

Helt uoverskuelige klimakatastrofer må imødeses, hvis vi blot lader stå til og ej seriøst laver follow-up på den CO2-balancekonvention, som vi har underskrevet.

Bæredygtigt forbrug og levevis er nøgleord, og intet bidrag er for småt. Vi har pligt til at sætte os som mål at være spydspids/foregangskommune for en bæredygtig levevis, ikke alene i Region Hovedstaden, men i ganske Danmark, ja i hele verden.

Jesper Kampmann, du vil starte med dig selv og plante et træ, hvilket er en rigtig god idé. Jeg var selv for mange år siden med på Christiansborg, hvor vi med Arne Melchior havde stiftende generalforsamling omkring tiltaget 'Plant et Træ'.

Lad os nu tage skridtet videre og sige: Lad os plante noget, som vi og faunaen kan konsumere. Et æbletræ, et blommetræ, en kvæde er vel lige så smuk som for eksempel en birk, en gran eller en lærk, så hvorfor transportere føde Jorden rundt med deraf følgende CO2-ubalance, når vi i vid udstrækning kan plante/så høste/konsumere lokale produkter.

Danmark er foregangsland, når det gælder 'plantning' af vindmøller/ bæredygtig vedvarende energi, men når det gælder bæredygtig udnyttelse af vores parker, haver, natur etc., så virker udnyttelsen særdeles extensiv.

Hvad du planter i foråret kan gro, hvad du planter i efteråret skal gro. Derfor - lad os lige nu plante: Æbler, pærer, blommer, kvæder, hasselnødder, valnødder, kirsebær, vin, brombær, stikkelsbær, hindbær, ribs, solbær, blåbær med mere - en masse overalt og dermed begrænse den lange klimaødelæggende CO2-transportforurening.

Spis din have, spis din park, spis dit skovgærde, spis din natur! Danmark er på alle måder et enestående spisekammer. Lad det runge 'Undlad den smukke, men golde, hospice-/kirkegårdsbeplantning, (taks, guldregn, snebær, cypres, laurbær etc.) Måske også på kirkegården? Eller er det for kontroversielt?

Plant noget, som vi kan spise, og støt dermed CO2-balancen.

Publiceret: 30. September 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt