Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: GHG skal være stolte af deres elever

Lise Rosving, Gersonsvej 2, Hellerup

Jeg er meget stolt af min gamle skole Gammel Hellerup Gymnasium (GHG).

Som medlem af skolebestyrelsen gennem mange år har jeg været en del af meget, hvad angår organisationsudvikling og ungdomskultur.

Meget kan en bestyrelse gøre – men den kan ikke forcere kerneværdier som omsorg, empati og imødekommenhed. Disse værdier kan man måske inspirere til, men hjertets slag udgår fra en puls og kommer indefra – og det kan hverken købes eller bestikkes!

Jeg blev derfor umådelig stolt af følgende: Under punktet 'eventuelt' tog bestyrelsen emnet 'vores kommende nye naboer på Hellerupvej' op - de flygtninge, der i foråret skal være en del af Hellerup og Danmark.

GHG's superseje elever er allerede langt fremme, hvad gælder omtanke for andre. De har gennem det sidste år kørt cafémøder, aktivitetsdage og andre events, der har til formål at hjælpe de flygtninge, der pt. er i kommunen, til at blive en del af os.

De ventede flygtninge, der snart bliver 'næsten' naboer til GHG, ses velkommen med åbenheden og menneskelighed fra både elever og skolebestyrelses side. Slet ikke det billede af fordomme og afsky, der til tider er tegnet i medierne.

GHG's elever har allerede mange projekter i støbeskeen, der skal byde vores nye medborgere velkomne og på længere sigt få dem til oprigtigt at føle, at de er en del af os – og ikke flygtninge. Et ord, vi snart skal stoppe med at bruge.

Jeg er så stolt af mit gymnasium og ikke mindst det indhold, vi repræsenterer!

Det tegner lyst for fremtiden og giver motivation for at lægge endnu mere arbejde i bestyrelsesarbejdet.

Godt gået, GHG!

Publiceret: 08. Marts 2017 13:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt