Modelfoto: Mostphotos
Modelfoto: Mostphotos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Giv Buster den hjælp, han har brug for

Pia von Scholten, Hellerupvej 65, Hellerup

Jeg har fulgt indlæggene her i Villabyerne om Buster, drengen, der forulykkede og nu sidder i kørestol.

Jeg bliver glad, når jeg læser, at rektor på Ordrup Gymnasium har prioriteret at hjælpe Buster, da det viste sig, at Buster skulle gå i gymnasium uden for kommunen væk fra sine venner fra folkeskolen. Jeg tror, at dette er en god gevinst for kommunen mht. psykologisk hjælp m.m. Netværk er vigtigt i en sådan situation.

LÆS OGSÅ: Vil Buster komme til at gå igen?

Til gengæld bliver jeg ked af at høre, hvor svært det er at være ung handicappet og få hjælp til i dette tilfælde et Exo-skelet. Med dette kan Buster gå oprejst, og det vil samtidig holde hans muskler og væv i gang. Det er ikke tilstrækkeligt med fysioterapi og træning.

Som jeg forstår det, er det dokumenteret, at det at bruge Exo-skelettet vil sikre, at hvis videnskaben en gang gør det muligt at 'bypasse' skaden i ryggen eller på anden vis gøre det muligt at komme til at gå, så kan dette alene være muligt, hvis muskler og væv har været udsat for den tyngde og belastning, som Exo-skelettet naturligt vil give.

Uden det vil vævet i benene dø med tiden, og dermed uden chance for en evt. helbredelse.

Ud over den langsigtede gevinst, som vil være både til Busters og det offentliges fordel, så vil Exo-skelettet give

LÆS OGSÅ: Gentofte Kommune afviser Busters ønske

Buster mange livskvaliteter. Han kan møde kammerater og andre i øjenhøjde, og han vil blive mere selvkørende. Buster fylder nu atten, og så er hjælpen som voksen af en helt anden kategori.

Gid kommunen kunne hjælpe ham mere. Buster står på tærsklen til et liv som handicappet. Giv ham nu hjælp til det Exo-skelet, som beviseligt vil betyde meget for ham.

Publiceret: 12. April 2018 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne