Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Har rigdommen ruineret os?

Nicolas Cornill de Limousin, Blidahpark 24, Hellerup

Rigdommen med al dens digitale virkelige uvirkelighed. Har den stjålet vores tid og dræbt muligheden for at dvæle roligt afslappet i hinandens fysiske selskab?

Når endelig vi fysisk er sammen, forstyrres vi uafladeligt af digitale forbindelser, der vanskeliggør kvalificeret opmærksomt nærvær.

Eksisterer der overhovedet et problem? Har digital kontakt blot givet os rigdom = ubegrænset kontakt/innovativitet med hele menneskeheden, og hele den digitale virkelighed?

Det eneste, jeg ved, er, at jeg absolut intet sikkert ved, da der er så mange synsvinkler, hvormed kan anskue den presente situation.

Min købmand er digital, min skatteforvaltning er digital, min energiforsyning er digital etc. Ansigterne forsvinder overalt! Vil det fysiske samvær på sigt ophøre? Er der overhovedet base for fysisk samvær/fysisk kontakt? Kan de programmerede computere/robotter/maskiner klare det hele, opfylde alle behov? Er det i virkeligheden for svært/for irriterende/for grænseoverskridende/for generende at være bundet til fysisk samvær med sårbare forgængelige ægte levende mennesker?

I filmen 'Her' forelsker hovedpersonen sig i sit styresystem, som opfylder mange behov og bliver kæreste. Dog forsvinder hovedpersonens tryghed, da styresystemet ej er monogamt. Har vi brug for noget helt fast, som vi kan stole urokkeligt på? Hvor er vi, og hvor bevæger vi os hen? Fysisk kontakt minimeres, og mestrer vi ej den digitale verden, så bliver vores fysiske liv og alt, hvad vi foretager os, uoverskueligt vanskeligt, vores bevidsthedssjæl nedbrydes og dermed også vores fysiske væren. Mange vil sikkert være gearet til det totaltdominerende digitale liv og mange flere vil gå til grunde. Er der brug for mennesker i fremtiden?

Manglende fysiske kontakt betyder formodentlig færre fødsler? De mennesker, der evt. bliver brug for, kan naturligvis produceres kunstigt med ønskede anlæg.

Har den digitale rigdom gjort os fattige, eller er vi i virkeligheden på vej imod det perfekte frie selvrealiserende 'ensomme' liv? Hvem kommer til at styre dette samfund eller måske manglende samfund? Opløses menneskeheden?

Er vi i gang med at udrydde os selv, eller har vi endelig opnået den totale frihed?

Husk J. Joplin ... “freedom is just another word for nothing left to loose?” Har rigdommen ruineret os, har vi mistet alt? Får vi brug for legio re-humanisatorer?

Publiceret: 26. Januar 2018 23:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne