Villabyernes historie om Anna Marie (tv.) og demensvennen Bettina har gjort indtryk på Kenneth Kristensen Berth (DF).
Villabyernes historie om Anna Marie (tv.) og demensvennen Bettina har gjort indtryk på Kenneth Kristensen Berth (DF).
Arkivfoto: Kathrine Albrechtsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hjælp os med underskrifter

Af MF Kenneth Kristensen Berth (DF)

Det var en særdeles livsbekræftende artikel, som Villabyerne den 28. februar bragte om Anna Marie, Børge og demensvennen Bettina. Hvor er det skønt, at der findes mennesker i vores samfund, der har så meget overskud, at de yder en frivillig indsats for mennesker i en situation som Børge og Anna Marie.

Der er ingen tvivl om, at vi som samfund stadig har vanskeligt ved at håndtere den opgave, som stigningen i antallet af demensramte udgør for vort samfund. Det er så flot, at Børge tager hånd om sin hustru i deres eget hjem. Vi ser alt for mange tilfælde, hvor mand og hustru må skilles, fordi en kommune eksempelvis ikke har et plejetilbud, der gør det muligt for dem at bo sammen. Det er ikke en værdig behandling af vore ældre. Heldigvis er der over de senere år kommet mere fokus på, hvad vi kan gøre for vore demente medborgere i forhold til eksempelvis at fastholde hukommelsen, fysioterapeutisk hjælp m.m.

Men ofte overses ægtefællens udfordringer, når han eller hun oplever, at livspartneren gennem årtier pludselig glider en af hænde samtidig med, at mængden af praktiske opgaver i hjemmet stiger voldsomt.

Vi må endelig ikke glemme ægtefællen til den demente. Og her er Gentoftes Projekt Demensvenner bestemt noget, andre kommuner kan lære af, ligesom det er vigtigt, at ægtefællen skal have den praktiske hjælp og bistand fra kommunen, der betyder, at ægtefællen ikke forvandles til en hjemmehjælper, men fortsat kan være en kærlig husbond eller hustru til sin hårdt ramte ægtefælle.

Publiceret: 27. Marts 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere