Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hurra for Georg

Hanne Ingerslev, Ordruphøjvej 32, Charlottenlund

En ganske almindelig formiddag ringer det på min dør. Jeg lukker op, og en lille klarøjet dreng står udenfor.

"Kan jeg tjene nogle penge," spørger han frimodigt. I min hjerne roterer det for at finde på en rimelig opgave, men uden resultat.

Jeg må svare "Vores gartner var her i går, så jeg kan ikke rigtig finde på noget." Vi ser et øjeblik med stor positivitet på hinanden. Så siger han "Kan jeg få nogle penge?"

"Hvad skal du bruge dem til?". "Jeg skal på Bakken, og jeg skal betale for mig selv." "Hm - lad mig se, hvad jeg kan finde på."

Jeg kommer tilbage med halvtreds kroner i guldmønter. "Her værsgo - hav en god tur på Bakken" - og så tilføjer jeg - "Hvor bor du?"

Han nævner en vej i lokalområdet og ser mig indtrængende i øjnene. "Du kender mig jo godt, jeg var her jo til Halloween. Det var mig med den grønne maske og de store røde ører. Kan du ikke huske det?" "Nåh jo, er det dig? Rigtig god tur på Bakken!"

Næste dag lukker jeg min postkasse op og finder en ufrankeret kuvert. Da jeg lukker den op, er der det smukkest tænkelige kort med tegning af en kastanjetræsgren. Med lidt ubehjælpelig skrift med blyant står der "Kære Lisa Tusind tak for pengene. Jeg glæder mig til Bakken. KH. Georg."

Jeg hedder ikke Lisa, men Hanne. Men jeg fik tårer i øjnene.

Dette ikke være skrevet for, at små drenge skal skrabe penge ind til Bakken-ture i større stil - men fordi sådan en oplevelse af guddommelig genklang mellem to mennesker gør livet værd at leve.

Publiceret: 14. Juni 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere