Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad flygtninge få søvn

Gitte Haslebo, direktør, samt administrator i Venligboerne

Gentofte Hospitalsvej 20 har nu fungeret et år som flygtningecenter, hvor familier på fem bor på ét værelse, og to enlige mænd, der ikke kender hinanden, bliver placeret i samme værelse.

I Venligboerne kender vi mange af beboerne og ved, hvordan de oplever deres hverdag. De er fortvivlede.

Noget af det værste er manglen på nattesøvn. Forældre kan ikke få deres børn til at sove, da der er unge, der snakker og spiller musik, hvad de selvfølgelig skal have lov til.

De enlige mænd kommer til at vække hinanden. De kan endda have forskellig døgnrytme, hvor én arbejder om natten og skal sove om dagen og omvendt.

Vi hører beretninger om, at en flygtning tager sin dyne og prøver at sove i et hjørne på et fællesareal, og en anden cykler i desperation af sted klokken tre om natten for at få lov at sove hos en Venligbo.

Konstant søvnmangel har mange negative konsekvenser. Det øger stressniveauet og gør det svært at lære. Som en beboer sagde: “Hvordan skal jeg lære æ-ø-å, når jeg kun har sovet tre timer, og mit hoved føles som en sten?”

Søvnmangel kan mindskes ved, at hver flygtning får sit eget værelse.

Hellerupvej 22, der bliver klar til brug 1. august, har 30 værelser. Da der kommer langt færre flygtninge til kommunen (kun 126 i 2017 mod forventet 300), vil værelserne kunne bruges til nogle af flygtningene på Gentofte Hospital og nyankomne.

På borgermødet 19. december 2016 om Hellerupvej sagde Hans Toft igen og igen: “Vi skal behandle flygtninge ordentligt”.

I så fald skal de kunne sove. Det er et helt elementært behov. Så grib muligheden nu og lad hver flygtning bo i eget værelse både på Gentofte Hospitalsvej og på Hellerupvej.

Publiceret: 13. Juli 2017 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere