Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lokalplan 382 et seniorbofællesskab for 55+

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv, Gentofte

I forbindelse med lokalplan 382, hvor det fremgår, at Gentofte Kommune ønsker at inddrage området til midlertidige flygtningeboliger og ungdomsboliger, må der kunne fremkomme nogle alternative muligheder end kultur og ungdomsboliger, efter de midlertidige flygtningeboliger nedlægges.

Jeg mener, der mangler nogle nye visioner for området og stiller spørgsmålet:

Kunne der ikke gives plads til et seniorbofællesskab for 55+ under almenboligloven? Som kunne skabe grundlag for et socialt samvær beboerne imellem? Og som en del af fællesskabet kunne der etableres værkstedsbygninger til kulturel udfoldelse.

Bofællesskabet skal være et moderne bofællesskab, hvor der er individuel økonomi og individuelle lejligheder og hvor fællesfaciliteterne, f.eks. fællesspisning, indgår som en del af boligafdelingens aktiviteter.

Bygningerne skal selvfølgelig fastholdes i den arkitektoniske kvalitet, der allerede nu er og skal være den fremtidige ramme for en almen boligafdeling.

Gentofte Kommune har før været banebrydende, da de godkendte opførelsen af 'Studiebyen' under den daværende lovgivning og i et samarbejde med KAB i 1920'erne.

Hvorfor ikke indlede et samarbejde mellem staten og kommunen og overveje, om der ikke kunne etableres et bofællesskab for 55+ som almene boliger og fortsætte de takter, man allerede udviklede i 20'erne.

Hvis hårdknuden skal løses, burde man tage kontakt til et alment boligselskab for at undersøge, om de ville indgå i et sådant projekt.

Man kunne også indkalde til et møde med interesserede borgere, som kunne se en idé i et sådant projekt og samtidig få løst op for den knude, som i øjeblikket ligger over området.

Jeg håber med dette indspark, at der kommer nogle fremtidige boligmæssige visioner for området og hvad dette område også kan indeholde.

Tænk hvis Realdania, eller andre fonde, kunne se det unikke i et sådant alment boligprojekt med denne beliggenhed.

Publiceret: 21. Februar 2017 20:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere