Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lokalplan for altaner og tagterrasser er en katastrofe

Af Jens H. Henriksen, Fasanhaven 16, Gentofte

Af Lokalplan 395 fremgår, at der fremover skal etableres et uigennemsigtigt værn af mindst én meters højde ved ombygning af altaner og tagterrasser i villaområder i Gentofte.

Som beboer i Gentofte gennem mere end 40 år er jeg rystet over denne lokalplan, som kun vil have ganske beskeden effekt på indbliksgener, men vil medføre en række meget væsentlige ulemper, ikke kun for de berørte villaejere, men for alle borgere, som vil skulle se på de arkitektoniske rædsler, som denne lokalplan fremover vil skabe.

Etablering af et uigennemsigtigt værn af mindst én meters højde vil medføre:

1. Der kommer utilsigtede læzoner, vindfælder og enklaver, som vil tiltrække snedriver, fugt og visne blade. Dette vil medføre, at altaner og tagterrasser om sommeren får reduceret sol, lysindfald og ventilation. Om vinteren bliver de en skidt- og nedbørs samler.

2. Den smukke tidstypiske facade vil ændres for mange villaer. Et uigennemsigtigt værn af 1 meters højde vil langt de fleste steder være et alvorligt stilbrudt med en ”øjenbæ” i første sals højde, der giver mindelser om østblok, tømmerhandel, eller håndværksafdækning (kan desværre beskues enkelte steder i kommunen).

3. Sikkerhedsmæssigt er et minimum én meter højt uigennemsigtigt værn meget problematisk. Mens et sådant værn kun i ringe grad sikrer særlige nabohensyn, så vil et uigennemsigtigt højt altanværn være et rigtig godt ”arbejdsværn” og giver ideelt skjul for tyve, indbrud og forberedelser til indbrud. Man vil ikke kunne se, hvad der foregår fra jordhøjde. Ved at følge med i indbrudslisten i 'Villabyerne' fremgår det, at altaner ofte anvendes af indbrudstyve. Dette vil fremover blive langt lettere i de villaer, hvor denne løsning bliver obligatorisk.

Lokalplan 395 er derfor en besværlig, æstetisk negativ og sikkerhedsmæssigt meget betænkelig løsning. Den bør ikke vedtages.

Publiceret: 09. Januar 2017 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere