Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Massakren i Bernstorffsparken

Af Anne-Grete Hermansen, Forårsvej 16, Charlottenlund

Igen i vinter er der blevet fældet et stort antal træer i Bernstorffsparken og ryddet i underskoven. Især de træer, der er lidt skæve eller ser sjove ud, må lade livet. Tilbage står dem med pæne lige stammer.

Er det mon et led i Slots- og Kulturstyrelsens bestræbelser på at gøre den dejlige varierede Bernstorffspark til en nydelig (og mere kedelig) slotshave? Eller er der bare flere penge i lige træstammer? Parken skal måske også være en nytteskov?

Ulempen for os brugere er i alle tilfælde, at der ikke længere er læ nogen steder. Vinden suser lige igennem de spredte lige træstammer.

Det er selvfølgelig værst i vinterhalvåret med de bidende kolde vinde. Men med klimaforandringerne lover meteorologerne mere og kraftigere vind hele året. De spredte træer bliver således også mere udsat for at vælte i stormene.

Ved træernes fældning og bortkørsel kører store maskiner hen over skovbunden og efterlader dybe spor i jorden. Anemoner og andre blomster bliver mast og er mange år om at vende tilbage. Små og store grene bliver efterladt på jorden og hæmmer yderligere blomstervækst.

Og når store eller mange træer fældes, kommer der også lysninger, hvor græs o.l. vokser frem på bekostning af anemonerne. Tidligere blev der også fældet træer, men det var en mere nænsom proces udført af gartnere, der - ligesom os brugere - elskede parken.

Jeg er kommet i Bernstorffsparken i over 50 år, har nydt kombinationen af de store vidder og den skærmende skov, de velplejede og de mere vildtvoksende hjørner. Men nu er der ikke meget vildt og spændende tilbage - hverken for børn eller naturelskere eller parkens fugle. Hvornår stopper denne massakre på vores dejlige park?

Publiceret: 22. Februar 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere