Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Nej, alle hunde skal ikke bare hilse på hinanden!

Dyrlæge Lise Rovsing, Gersonsvej 2, 2900 Hellerup og Hanne Truelsen, Fuglebjergvej 9, 3400 Hillerød

De fleste hundeejere kender nok dette scenarie: Du er ude at gå tur med hunden, der er i sele og snor. Pludselig kommer der en fremmed hund løbende hen mod jer. Et stykke væk står ejeren til den fremmede hund og råber: ”Bare rolig, min hund gør ikke noget!”

Et sekund efter er de to hunde oppe at toppes, og du må hive din egen hund væk fra den fremmede hund, der først efter få minutter bliver hentet af sin ejer. Det er en udbredt misforståelse, at alle hunde skal kunne omgås hinanden.

Hunde er racister, de kan oftest bedst lide egen race. Det er ikke alle hunde, der fra hvalpetiden er blevet socialiseret, altså kommet ud blandt andre hunde. Nogle har måske haft dårlige oplevelser, der sidder i kroppen og kan gøre mødet med en fremmed hund til en prøvelse.

RESPEKTER, at du ikke kender historien bag en hund, du møder på gaden. Hvis en ejer har sin hund i snor og ikke gør antræk til at slippe den løs eller lade den hilse på fremmede hunde, er det oftest af en årsag.

Den ansvarlige hundeejer lader netop snoren blive på, hvis man ved, hunden ikke altid er tryg ved fremmede hunde.

Ideen om at alle hunde bare skal kunne lege sammen i fred og fordragelighed er forældet.

Jo mere, vi mennesker lærer om dyrene, jo bedre bliver vi også til at lære vores egen hund at kende og ved, hvad hunden er tryg ved – og hvornår man som ejer skal sætte en line på hunden eller gå væk fra en eventuel potentiel konflikt. At møde en hund, hvor ejeren siger, den ikke skal hilse, skal altid respekteres og ønsket efterkommes.

Hvis alle mennesker udviste dette hensyn, ville rigtig mange konflikter kunne undgås.

Publiceret: 03. Marts 2017 13:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere