Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Progressive kommuner sikrer fastholdelse af unge lærere

Mathias Zangenberg, Slusevej 9, København S

Igennem det seneste halve år, har nyuddannede læreres flugt fra folkeskolen været et tema i nyhederne.

Jeg mener, at vi i Gentofte Kommune skal sikre fastholdelsen af nyuddannede lærere ved at indføre en kommunal mentor-ordning, fordi jeg som ny lærer, underviser lige så meget som en erfaren.

Jeg har hver uge praktiske spørgsmål jeg ikke kan svare på selv, og jeg overarbejder hver uge for at nå mine opgaver. Ofte bruges mine pauser på det samme.

I begyndelsen var spørgsmålene hvor printeren stod, hvor saksene var, hvornår klokken ringede. I dag er det til skolebestyrelsens møder, reservation af lokaler og vikarskemaet. Helt normale spørgsmål for en nyansat.

Mine spørgsmål kan dog også være, når Anton har slået Markus, om jeg løser konflikten ordentligt, og hvis ikke, hvad jeg kan gøre i fremtiden; eller hvordan skriver jeg til Antons forældre, så jeg ikke støder dem.

Svarene er svære at få, fordi jeg bruger mere tid på alle mine opgaver end mine kolleger. Med det store arbejdspres lærere i Gentofte er underlagt, mener jeg, at vi burde sikre, at nye engagerede lærere sikres en ordentlig indførelse i arbejdslivet.

Det skal ikke være den enkelte skoles ansvar at løse opgaven fra nyuddannet til nyuddannet. Vi har brug for, at kommunen viser handlekraft, og støtter indsatsen for at modvirke tendensen blandt unge lærere.

Unge lærere er skolens fremtid, specielt i Gentofte, hvor vi anser os som både konservative og progressive. Os unge er en vigtig ressource, hvis vi skal møde fremtidens udfordringer.

Ved at yde en indsats nu, bliver vi en endnu mere attraktiv kommune, og pengene sparet ved fastholdelse, er godt givet ud. Vi unge møder en skole, hvor alle lærere underviser meget mere end tidligere.

Vi skal sikre, at vi også er her i fremtiden.

Publiceret: 16. Januar 2017 22:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt