Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Røde briller

Geoffrey Cain, Rebekkavej 5, Hellerup

Det sete afhænger af øjnene, der ser, lyder mundheldet, og der hvor prof. emeritus Claus Bryld i sidste nummer af Villabyerne ser Trump som en fare for verdensfreden, oplever andre ham som et forfriskende pust og en nødvendig udbedrer af forgængernes fejl.

En af de mere ekstreme af disse fejltagere var en vis Barak Hussein Obama, hvis rodfæstede antipati mod Israel puffede ham i armene på det despotiske mullah-styre i Iran. Og det er for en stor del takket være ham, at Mellemøsten i dag er en sydende gryde, hvor Assad nu har faste våbenbrødre i Iran, Rusland og terrororganisationen Hezbollah. Sunni-muslimer under anførsel af Saudi Arabien iler nu til at skaffe sig atomvåben, der kan matche Irans kommende Obama-garanterede atomvåben.

Det hele er en sikker opskrift på - om ikke ragnarok - i hvert fald krig, og det er denne heksekedel, som Donald Trump nu har arvet. Og han er startet godt. Til forskel for Obama lod Trump ikke Assad ustraffet fortsætte med at bruge giftgas mod civile, men satte ham straks på plads. Og det har haft følger.

Nordkoreas Kim Jong-un er nu pludselig blevet samarbejdsvillig efter at have set, at Trump ikke er en anden Obama, og derhjemme i USA har Trump reduceret arbejdsløsheden og sat økonomien i sving igen. Eliten hader ham og folket elsker ham, men disse åbenlyse kendsgerninger er naturligvis svære at få øje på, hvis man går med rødfarvede briller.

I samme nummer af Villabyerne - men lidt mere ovre i det psykedeliske hjørne - skriver Nicolas Cornill de Limousin (jeg håber, jeg har fået alle navne med) om de genvordigheder, folkene i Blidah Parken er kommet ud for. Blandt andet - oh rædsel - en ligusterhæk. Verden stander tydeligvis i våde, og endnu mere alvorligt er fremkomsten af “racismens onde fjæs”, skriver Nicolas...

Hvem er det, han tænker på? Det er nok dem, der gør anskrig mod en tilvandring af mellemøsterlændinge, der hader kvinder, homoseksuelle og jøder.

Og det er vist det, der i NCdL's øjne er 'racismens onde fjæs'. Sådan ser verden altså ud gennem røde briller. Mange tager dem på i teenage-alderen og har svært ved at tage dem af igen.

Publiceret: 18. Januar 2018 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne