Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skæbnestund

Jørgen Gammelgaard, Fragariavej 9, Hellerup

Nogle beslutninger definerer fremtiden. Det kan gælde verdenshistoriens gang, men også lokalt.

Beslutningen om indkvartering af massevis af flygtninge i Hellerup - herunder uledsagede såkaldte flygtningebørn - er en sådan skæbnestund.

Tingene vil ikke længere være de samme. Alle tal og erfaringer taler det samme sprog. Alle kan - hvis de tør - læse de tørre tal fra Danmarks Statistik:

Efter ti år i Danmark er kun tre ud af ti flygtninge fra Irak i arbejde, og fire ud af ti fra Afghanistan, hhv. 31 pct. og 24 pct. er på førtidspension.

Kriminaliteten for mandlige indvandrere ligger flere hundreder procent over gennemsnittet, og hvad endnu værre er - for deres efterkommere er den langt højere. Kriminalitetsindekset er således seks gange højere for efterkommere fra Syrien end deres forældre.

Har man modet til at kigge videre, kan man jo se mod Sverige. Lige ovre på den anden side har vi set bølger af bilbrande og på det seneste også bølger af drab.

Det er den virkelighed, borgmester Hans Toft nu inviterer indenfor.

Konsekvenserne er til at få øje på inden for få år: Øget kriminalitet, øget utryghed, underminering af lokalsamfundet, højere mure om husene, lokale vagtværn, et fattigere lokalsamfund.

Det vil blive akkompagneret af et endeløst pseudo-humanistisk hylekor, der vil forsøge at omdefinere den virkelighed, vi alle kan se.

Som mangeårig tidligere Hvidovre-beboer i nærheden af Avedøre kender jeg udviklingen fra tæt hold.

Kan man som kommune tvinges til at bære ved til sit eget bål?

Andelen af indvandrere og efterkommere udgør i Gentofte 15,6 pct., hvilket sammenlignet med andre kommuner på landsplan er et ganske højt tal.

Kommunerne må sige stop, og Gentofte kan passende starte.

Hans Toft, det sker på din vagt. Kan du ikke sige fra, så overlad posten til en anden, der kan!

Publiceret: 30. Marts 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere