Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skal bibliotekerne lukkes?

Holger Hagelberg, Svejagervej 9, Hellerup

Det var en provokerende overskrift – jeg håber det ikke, men der er lagt op til kulturdebat i Gentofte om omfordeling af kulturmidlerne. Hvad dækker ordet kultur over i Gentofte?

I min naivitet gik jeg i Borgerservice for at få en folder om Gentofte, så jeg kunne læse noget om, hvad Gentofte gør for kulturen. Jeg blev henvist til kommunens hjemmeside. Det var som at gå ind i en jungle. Jeg blev ikke klogere.

Jeg deltog i debatmødet på Gentofte Hovedbibliotek 29. november. Det sluttede en time før det annoncerede tidspunkt. Jeg havde forventet, at det var noget om, hvad man vil bruge sine penge på med kulturen i Gentofte.

Der var en ordstyrer, som ikke ville lade mig komme til orde og to kulturpersoner, der talte om en bronzefigur i Øregaardsparken. Jeg havde forventet, at der var repræsentanter fra kommunalbestyrelsen, som ville fortælle os om, hvad man bruger skattekronerne til, og som ville høre om de skulle bruges anderledes.

Det er godt, at man vil spørge borgerne til råds, men hvad var dagsordenen egentlig, og hvorfor blev dette møde ikke holdt tre måneder før kommunalvalget?

Jeg har talt med mange engagerede kulturmennesker i kommunen og sammenfattet det i et større indlæg til Villabyerne. Men de har desværre ikke plads til det.

I indlægget foreslog jeg bl.a., at kommunen indrykker en fast hel eller halvsidesannonce i Villabyerne, hvori kommunens kulturfolk kan fortælle om, hvad der er af kulturelle aktiviteter på kort og langt sigt. Men nej, det var Villabyerne ikke interesseret i at bringe og henviste mig til læserbrevsspalten med et begrænset antal ord på 300. Derfor blot disse stikord: Hvad tilbyder man borgerne i nabokommunerne? Hvorfor var der kun få unge til mødet på Hovedbiblioteket? Hvad får Ordrupgaard og billedgallerierne i støtte? Hvorfor laver man ikke koncerter i Bernstorffparken som for en del år siden? Hvorfor har vi ikke et rigtigt kulturhus i Gentofte? Hvorfor holder man ikke flere gratis koncerter i Gentofte – EU's Kultur Hovedstad holdt 75 koncerter samme aften den 9. december 2017.

Publiceret: 11. Januar 2018 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt