Poul V. Jensen er modstander af, at Gentofte Kommune har tænkt sig at boligplacere 60 flygtninge midlertidigt i bygningen, der indtil for nylig husede Copenhagen International School. Arkivfoto
Poul V. Jensen er modstander af, at Gentofte Kommune har tænkt sig at boligplacere 60 flygtninge midlertidigt i bygningen, der indtil for nylig husede Copenhagen International School. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skolen på Hellerupvej bliver til flygtningecenter

Af Poul V. Jensen, medlem af Kommunalbestyrelsen, Nye Borgerlige

Budgetforligspartierne må glæde sig over de mange flygtninge, Gentofte Kommune skal modtage. De har nemlig løst problemet med, hvad vi skal bruge skolen på Hellerupvej til.

Skolen, den nuværende Internationale Skole, overtages om godt en måned, efter budgetforligspartierne C, A, V og B købte den for 85 millioner kr. allerede i juni 2014.

Dengang udtalte Hans Toft, at formålet var at indrette et nyt kompetencecenter for unge – i tæt samarbejde med erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner.

I den lange periode på toethalvt år er det ikke lykkedes at fremkomme med konkrete formål trods ansættelse af en projektmedarbejder og masser af mødetimer.

I mellemtiden fik kommunen pålagt at modtage 601 flygtninge (294 i 2016 og 307 i 2017). Derfor kunne de samme partier beslutte i januar 2016, at den ene bygning skal huse 60 uledsagede flygtningebørn.

Planerne er nu ændret til, at bygningen skal huse 60 voksne flygtninge, samtidig med at det overvejes at indrette en institution for uledsagede flygtningebørn. Herudover indrettes undervisningslokaler til flygtninge og administrationsfaciliteter for sagsbehandling vedrørende flygtninge.

Med andre ord har vi for snart 100 millioner lokale skattekroner indrettet et flygtningecenter på den dyreste adresse i hjertet af Hellerup. Dette på trods af, at rammen for flygtninge i sommeren 2016 blev nedsat til 344 flygtninge (143 i 2016 og 201 i 2017).

Jeg forstår godt, at borgmesteren går stille med dørene og kun har inviteret de nærmeste naboer til møde på Rådhusets kantine nu på mandag, den 19. december. Ikke engang kommunalbestyrelsesmedlemmerne er inviteret.

Jeg tænker, det har stor interesse for borgerne i hele Gentofte Kommune, hvordan kommunen bruger så mange skattekroner og ikke mindst borgerne i Hellerup, der kan imødese en noget anderledes skole.

Jeg var imod købet allerede i 2014 og ønsker skolen solgt.

Publiceret: 16. December 2016 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt