"At slottet (Charlottenlund Slot, red.) vil være et udmærket kulturprojekt, kan alle være enige om, men at staten, altså fællesskabet, ikke vil yde deres i denne situation, undrer jeg mig over", skriver Ole Lund Petersen. Luftfoto: Hans Henrik Tholstrup.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Slottet, flygtninge og almene boliger

Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv, Gentofte

Jeanne Toxværd, Enhedslisten, kæmper nu for Kulturvision Gentofte og mener, at S vil forhindre, at der kan opstå kulturelle aktiviteter ved Charlottenlund Slot og tilhørende bygninger, fordi de stemte imod, at alle borgerne i Gentofte Kommune skal betale over 6 millioner kr. til leje af nogle bygninger, som Kulturvision har peget på, men uden en økonomi for projektet, da det skal hvile i sig selv.

Jeanne Toxværd undrer sig over, at nu kan der opføres pavilloner og ordentlige boliger til flygtninge, da de økonomiske omkostninger til at opføre disse pavilloner/boliger pludselig kan blive en realitet.

Hun glemmer at fortælle, at der er sket ændringer i integrationsloven, hvor det fremgår, at en kommune ikke længere har en boliganvisningsforpligtigelse, men skal stille en bolig til rådighed, når det er muligt og oftest i de almene boliger.

Dermed får kommunen mulighed for en længere afskrivningsperiode, når eller hvis man vil opføre pavilloner/boliger.

Jeanne Toxværd tænker mere på statens mistede indtægter, end at kommunen skal påføres en lejeudgift og forholder sig overhovedet ikke til, hvordan kommunen skal løse indkvarteringen af flygtninge i fremtiden.

De almene boliger skal indtil videre huse 230 flygtninge, ud af en boligmasse på ca. 1.420 lejligheder. Det siger jo noget om den udfordring, de almene boliger og kommunen står med.

At slottet vil være et udmærket kulturprojekt, kan alle være enige om, men at staten, altså fællesskabet, ikke vil yde deres i denne situation, undrer jeg mig over.

Det er værd at huske, at de almene boliger ikke skal forvente hjælp fra Enhedslisten, når der nu snart er kommunevalg.

Publiceret: 10. Februar 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt