Pressefoto
Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Stop embedsmændenes vendetta mod forretninger

Colette Brix, formand for DESA, Dansk Erhvervssammenslutning

I vores Gentofte har vi heldigvis stadigvæk en slagter, en grønthandler og en bager, der ikke er overtaget af de 'store virksomheders klub', men ligger stille og roligt i vores handelsgader. De er alle med i de 'godes klub', fordi de har fået tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at bruge den glade smiley, som i dag er blevet et krav i Gud og hver mands butik.

Selvfølgelig skal tingene være i orden hos forretningerne, men der er desværre også mange små forretninger, der har haft besøg af emsige skrankepaver, som har givet påbud og bøder for fejl i småtingsafdelingen.

De mindre butikker oplever det, som om nogle embedsmænd fra Fødevarestyrelsen fører en personlig vendetta mod indehaverne med påtaler og bøder igen og igen. Overskrider firmaerne markedsføringsloven, så kommer etaten, og et dansk firma måtte slippe 100.000 kroner bare for at komme videre og passe den daglige gesjæft.

Det sidste nye er, at embedsmændene skal kunne lukke folks forretninger i tre måneder - eller endda for altid.

Nu må det være nok! Her stopper Fødevarestyrelsens fest. Det er folks eksistens, folk, der selv har startet en forretning. Det skal aldrig kunne lade sig gøre at lukke en forretning, uden sagen først har været for en dommer. Det er indehavernes retssikkerhed, som er på spil. Og det hjælper ikke at skubbe EU-forordning nr. 1924 foran sig som en dårlig undskyldning. Politikerne må beskytte virksomhederne og deres kunder og bruge sund fornuft.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen, som også bor i vores kommune, bør straks gå ind i sagen, og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen må stoppe sig selv og sin styrelse.

Det er ikke alle folks børn, der er lige gode, men laver de noget forkert, skal det ikke være en embedsmand, der dømmer forretningen til lukning.

Publiceret: 17. Januar 2018 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne