Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tak for diversiteten

Af Peter W. Nielsen, Carolinevej 9, Hellerup

Kære medborgere i Hellerup og Gentofte.

Nu nærmer sig tiden, hvor vi, privilegerede borgere i Gentofte Kommune, får lejlighed til at byde nye borgere – som er langt mindre privilegerede end vi – velkommen til kommunen.

60 flygtninge fra Syrien skal boligplaceres i 'hjertet af Hellerup' – i den tidligere internationale skole på Hellerupvej 22-26 fra foråret 2017.

En googlesøgning på 'flygtninge+hellerup' viser desværre, at næstekærligheden og medmenneskeligheden trives langt ringere end økonomien i vor ellers udmærkede kommune.

Majoriteten af lokale indlæg i diverse læserbreve og artikler, samt på borgermøder, giver udtryk for en unuanceret virkelighedsopfattelse, herunder et ønske om at barrikadere disse mennesker i nød fra den centrale del af byen, for herved at sikre, at evt. brodne kar i flygtningemassen forhindres i at kunne infiltrere og ødelægge vores rolige hverdag.

I en artikel fra Modkraft fortælles der, hvorledes velstående familier i Hellerup indsamler underskrifter imod boligplaceringen af flygtningene, bl.a. med argumentet om, at "det er iblandt den slags (indsat: flygtninge), at IS sender krigere og hvilende terrorceller, hvilket bevidnes af utallige terror-aktioner."

Advokater for dette argument ignorerer begrebet 'flygtning', og argumentet grunder i en uoplyst frygt for radikaliserede, muslimske minoriteter og bevirker, hvis frygten overvinder medmenneskeligheden og næstekærligheden, at vi netop selv bliver ofre for den frygt, de radikaliserede ønsker at skabe.

Jeg apprecierer, at Hans Toft med boligplaceringen på Hellerupvej giver mine børn mulighed for at opleve en samfundsdiversitet og et virkelighedssamfund, som afspejler verden anno 2017.

En verden, som privilegerede børn i Gentofte og Hellerup, hidtil kun har kunnet opleve på afstand, og som de bliver bedre mennesker af at opleve på nært hold.

Publiceret: 27. Januar 2017 09:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere