Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tak til Toften

Bo Christiansen, medlem af bestyrelsen af Alternativet Gentofte, Strandvejen 283A

Onsdag aften deltog jeg i Åbent bestyrelsesmøde for Alternativet Gentofte i kantinen på Gentofte Rådhus.

Samtidig med dette blev der afholdt indkaldt borgermøde om flygtninge. En ½ time inden borgermødets afslutning kom jeg op i Rådhusets Festsal og efter kort tids lytten var det mig klart at Gentofte har gang i noget stort – en ny politisk kultur !

Kommunen havde facilliteret borgermødet for at borgerne kunne være med til ved samskabelse at løse fælles udfordringer i forbindelse med modtagelse af flygtninge.

Nødvendigheden har været med til at åbne for denne udvikling og faktum er at kommunen begynder at afgive ansvar for at lade frivilligheds kulturen træde i karakter.

Samlet kan dette være et paradigmeskifte for den måde velfærden i kommunen udvikles fremadrettet. Eftersom det private erhvervsliv også er på banen er der faktisk tale om en 4. sektor virksomhed altså hvor det frivillige, det kommunale og det private samarbejder om at løse fælles udfordringer.

Flygtninge i kommunen er blot starten på fremtidige samarbejder inkluderende frivilligheds aspektet som dermed aktiverer den nye måde at være borger på i kommunen.

Tak til Borgmesteren for at være med til at sætte denne udvikling i gang!

Alernativet Gentofte er med på et værdibaseret samarbejde!

Publiceret: 31. Januar 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere