Vor læser er frustreret over alt det affald, der bliver smidt på gaden. Her er det en midtergang på Ordrupvej, der har haft besøg af et hold gymnasieelever til frokostpause. Foto: Jesper Bjørn Larsen
Vor læser er frustreret over alt det affald, der bliver smidt på gaden. Her er det en midtergang på Ordrupvej, der har haft besøg af et hold gymnasieelever til frokostpause. Foto: Jesper Bjørn Larsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tidens svøbe - affald - igen og igen

Af Bodil Koch, Hyldegårds Tværvej 10, Charlottenlund

Efter læsning af en af dagens avisartikler, hvor overskriften igen var frustration over en af vor tids grimme syndere, nemlig affaldsproblemer i det offentlige rum, vælger jeg igen at tilslutte mig bekymringen.

Det er virkelig foruroligende, at så mange mennesker i alle aldre ikke mere overholder de mest elementære regler i forbindelse med bortskaffelse af deres affald. Jeg taler her om det offentlige rum, som jeg dagligt benytter og som jeg værdsætter. I mit tilfælde er det Gentofte Kommune, nærmere betegnet Charlottenlund, Ordrup og Hellerup.

Vi har i vor kommune en prisværdig god renovation, som er både punktlig og pålidelig - men hvad nytter det, når borgerne ikke selv gør en indsats? Jeg er så træt af at høre på borgere, som mener, at når man har renovationsordning med kommunen, så er det deres opgave at klare det spørgsmål. Nej, forkert tænkt.

Der er en slendrian uden lige her i reservatet, og jeg skammer mig på de borgeres vegne, som efterlader vore veje og fortove med hundelorte, tyggegummiklumper, affaldsbakker, madrester, plastflasker, tomme cigaretpakker og cigaretskod i tusindvis udenfor skoler, gymnasier, restauranter, biblioteker, stationsbygninger, busstoppesteder, ja selv kirkearealer er ikke længere fredede.

Der står beholdere til det nævnte affald mange steder, men en vis ladhed hos borgerne gør åbenbart, at man ikke benytter dem.

Oppe i tiden er så fremkommet forslag til en forbedring af forholdene, og igen overlades problemet til autoriteter, der mener, at arbejdsløse kan varetage den opgave. Det kan de måske nok, men i min optik er det ikke en hel løsning, hvis vi ikke opdrager hinanden til at overholde affaldsreglerne.

Problemet med affald forsvinder ikke ved de sporadiske oprydninger, da alt jo næsten er emballeret i vore dage. Borgerne - du/De og jeg, de unge, små og de gamle skal lære at passe på Jorden, jo før jo bedre.

Publiceret: 10. Marts 2017 12:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt