Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tillykke Gentofte

Bo Christiansen, Strandvejen 283 A, Charlottenlund, på vegne af bestyrelsen for Alternativet Gentofte

Med ejeren APV's tanker om at gå ind i driften af et strandhotel med kulturhus af det tidligere Akvarie er der mulighed for, at salget kan være starten på en ny politisk kultur, idet bygningen kan drives som en mulig '4. sektor virksomhed' – altså hvor det kommunale, det private og det frivillige arbejder sammen for at skabe noget, som ingen ville kunne have skabt alene.

Husets gæster vil imidlertid ikke få det traditionelle og stigmatiserede billede bekræftet af Gentofte Kommune som uvelkommen overfor nydanskere, eftersom Bilharziose-bygningen ved siden af vil komme til at huse flygtninge og dermed blive et nutidigt billede på, at kommunen tager sig af sine flygtninge på en værdig måde. Flygtninge vil sammen med lokale borgere kunne dyrke frugt og grønt til husets restaurant og måltider på de tilstødende arealer.

Kulturhus-delen i projektet kan drives af kommunens ildsjæle med frivillig inddragelse ud fra devisen 'ny måde at være borger på', hvilket vil sikre et relevant og lokalt forankret program fuld af kunst, kultur og fællesskab, ikke mindst via den daglige fællesspisning til glæde for borgere, flygtninge samt husets gæster.

Spa-afdelingen, som ejerne tænker etableret i den sydlige del af bygningen, vil økonomisk kunne kompensere for huslejen for kulturhuset. Med en forventelig høj belægningsprocent på strandhotellets attraktive og møblerede lejligheder i vestfløjen og penthouses på taget i hovedhuset vil investor i løbet af få år have fået sin investering tilbage, hvorefter der kan høstes fornuftige årlige afkast.

Samlet set kan projektet således ende med at fremstå innovativt og på mange måder blive et eksempel på fremtidige samarbejder, hvorpå velfærden udvikles i kommunen.

Publiceret: 03. Januar 2017 13:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere