Læserbrevskribenten forstår ikke, at Gentofte Kommune overvejer at bruge Charlottenlund Slot til ungdomsboliger eller flygtningecenter. Arkivfoto
Læserbrevskribenten forstår ikke, at Gentofte Kommune overvejer at bruge Charlottenlund Slot til ungdomsboliger eller flygtningecenter. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Uforståelig brug af Charlottenlund Slot

Af Merete Fischer-Nielsen, Strandvejen 218 A, Charlottenlund

Det er helt uforståeligt, at man i Gentofte Kommune overhovedet kan overveje at bruge en af vores fineste kulturhistoriske bygninger, nemlig Charlottenlund Slot, til ungdomsboliger eller flygtningecenter.

Bygningen er jo ikke bare en bygning, det er et gammelt kongeslot, som selvfølgelig kun burde bruges til kulturelle formål til glæde for kommunens borgere.

Slottet er stort nok til, at man kan dele det op til diverse udstillingsrum og et egnsmuseum og en koncertsal.

Ungdomsboliger vil selvfølgelig slide ekstremt meget på både slottet og parken, og det vil give et miljø, som vil ødelægge den nuværende rolige og meditative park.

Vi mangler f.eks. et 'egnsmuseum', hvor kommunens mange kendte kunstnere, både nulevende og afdøde, kan blive udstillet.

Øregård Museet havde i mange år på 1. sal en spændende fast udstilling af gamle malerier, der viste landskaber fra Gentofte Kommune gennem århundreder.

Hvis Charlottenlund Slot blev lavet om til et kulturcenter/museum, så kunne man bl.a. lave en hyggelig café til de besøgende, og som mange parkgæster uden tvivl også ville benytte og glæde sig over.

Publiceret: 30. Marts 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere