Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Varmt eller koldt vand?

Jan G. Andersen, Kongelysvej 5B, Gentofte

Fjernvarme er uden tvivl glimrende, specielt når de forskellige faggrupper kan blive enige om, hvem der gør hvad, når det etableres.

Jeg har som nabo til Ellegårdsvej / Kildegårds Plads set lidt af hvert i den anledning.

Der blev brugt en del tid på at få de to rør fra centralen ved Vangede Station til Kildegårds Plads. Motorvejen blev afspærret i flere omgange, idet de to rør, cirka 50 cm i diameter, skulle ind i et større beskyttelsesrør, som er parallelt med broen over motorvejen.

Alt dette skulle tilsluttes Gentoftegade-rørene ved parkeringspladsen, som benyttes af Gigtforeningen, og efter cirka et år, blev 'hullet' lukket, og der kom asfalt og striber på, fliser og afløbsriste. Selv et cykelstativ blev etableret.

Alle var glade. Men 23. januar 2018 modtager jeg per sms & E-post en vigtig besked fra Gentofte Kommune om, at 'man' vil foretage arbejde om natten, da man har mistanke om, at to fjernvarmerør er utætte.

Selvfølgelig skal det være tæt, men årsagen er en helt anden:

En eller anden har ved etableringen meddelt entreprenørerne, at rørene skulle 'krydses', dette selvom de, der stod nede i hullet, sagde, at det var ikke rigtigt, så gjorde man som 'ingeniøren' sagde.

Resultat: Der blev byttet om på frem og retur i fjernvarmen.

Det er så det, der bliver rettet på med fem entreprenørmaskiner ved at fjerne asfalt, som stadig ikke var hærdet, grave ned med maskiner, indtil der skulle graves manuelt, køre det opgravede væk, reparere / bytte om på rør, for så at tilføre nyt sand, nyt grus, ny asfalt og striber.

Adskillige folk og maskiner på overarbejde i flere dage, samt et arbejde i Charlottenlund, der er sat på pause, fordi grej og folk skulle grave det hul op, som de gravede for fem måneder siden og dækkede for cirka en måned siden.

Hvilke omkostninger, der er ved dette, må du selv gætte på.

Mon ikke der bliver en ingeniørstilling ledig i nær fremtid?

Publiceret: 08. Februar 2018 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne