Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Velkommen til en mere fleksibel skoledag

Søren Michaelsen (V), 1.suppleant til Kommunalbestyrelsen

På kommunalbestyrelsesmødet mandag 24. april behandlede vi et på mange måder vigtigt punkt for vores skoler her i kommunen, idet Gentofte Kommune sammen med landets øvrige kommuner er blevet inviteret af Undervisningsministeriet til at deltage i et rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen.

Inden for konkrete og afgrænsede pædagogiske retningslinjer giver forsøget øgede muligheder for den enkelte skoleledelse at tilrettelægge skoledagen, i overensstemmelse med skolens unikke prioriteringer, ønsker og behov.

Som forsøgsskole får man helt konkret muligheden for at afkorte skoledagen og erstatte dele af den understøttende undervisning med andre typer af faglige forløb. Den understøttende undervisning kan som led i forsøget eksempelvis være, at skolen optager et samarbejde med det lokale erhvervsliv, eksempelvis med det formål at styrke den enkelte elevs håndværksmæssige og innovative evner.

Den kan også konverteres til særlige turboforløb for fagligt svage elever eller særlige talentforløb for de fagligt dygtige elever.

Det overordnede formål med forsøget er at opnå viden om, hvorvidt man kan tilrettelægge undervisningen på en anden, men stadig konstruktiv måde, der skal kunne dygtiggøre eleverne så meget som muligt. En af de mest positive ting ved forsøgsordningen er, at skolerne gives en hel unik chance for at gentænke deres undervisning.

Samtidig giver det politikere og fagpersoner fra undervisningsområderne en nyttig viden om, hvordan de konkrete faglige indsatser kan være til gavn for elevernes faglighed og trivsel.

Forsøget vil med start fra skoleåret 2017/18 forløbe i to år, således at Undervisningsministeriet vil evaluere forsøget inden udgangen af skoleåret 19/20, hvor en samlet stilling til resultaterne kan opnås. Ansøgningsfristen er lige blevet forlænget til 16. maj, så det bliver spændende at se, hvor mange tilkendegivelser Kommunalbestyrelsen modtager fra vores skoleledelser i kommunen med ønske om at ville deltage i forsøgsordningen.

Publiceret: 05. Maj 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere