Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vores generationsgave: 60 ekstra pædagoger til Gentofte

Af Sofie Carsten Nielsen (R), MF, og Marie-Louise Andreassen (R), medlem af Kommunalbestyrelsen i Gentofte

Vi lærer de vigtigste ting i vores liv i løbet af de første måneder og år. Derfor skal vi sætte tidligt ind for at kunne give alle børn muligheden for at vælge deres fremtid. Det er for sent at vente til vores børn når folkeskolen.

Det kræver nærværende voksne og at der er nok af dem. Heldigvis yder Gentoftes pædagoger dagligt en kæmpe indsats, men vi kan gøre det endnu bedre, hvis vi giver mulighed for at ansætte endnu flere pædagoger.

En afgørende del af Radikale Venstres generationsgave er ønsket om flere pædagoger i daginstitutionerne. Vi vil give kommunerne penge til 4.500 ekstra pædagoger på landsplan. Du tænker måske, at det ikke vil have den store betydning for antallet af pædagoger til dit barn i Gentofte Kommunes daginstitutioner. Men det vil det. Helt konkret vil det betyde ressourcer til 60 ekstra pædagoger.

Mange partier deler vores ambitioner. Men på landsplan er det indtil videre kun os, der er villige til at stille med finansieringen. Det har vi ved, at vi beder os, der kan, om at tage et ekstra nap på arbejdsmarkedet. Helt konkret ved at fremrykke den allerede besluttede pensionsalder fra 2030 til 2025. Gør vi det, kan vi sikre bedre trivsel, også for Gentoftes børn. For bedre normeringer er nøglen til bedre sociale kompetencer og en afgørende ekstra støtte til børn, der kæmper med negativ social arv.

Hvis vores børn har nogle gode år i Gentoftes vuggestuer og børnehaver, skaber vi grundlaget for en god folkeskolegang, bedre mulighed for dem til at forfølge deres drømme i uddannelsessystemet og et voksenliv, hvor chancen for stress og depressioner mindskes markant. Kort sagt: De investeringer, som vi foretager i vores børn og unge, kommer tifoldigt igen.

Radikale Venstre er Danmarks uddannelsesparti. De kommende generationer er vores fremtid. Vi ser det som en af vores allervigtigste opgaver at give vores børn og unge de bedste betingelser. Uanset om det er i daginstitutioner, i folkeskolen, på ungdomsuddannelserne eller på de videregående uddannelser. For det handler om mennesker. Særligt vores børn og unge.

Publiceret: 12. Januar 2017 13:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere