Jason Bateman og Jennifer Aniston spiller over for hinanden i denne uges ’Filmstriben anbefaler.
Jason Bateman og Jennifer Aniston spiller over for hinanden i denne uges ’Filmstriben anbefaler.
Foto fra filmen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Filmstriben: ’The Switch’ af Will Speck og Josh Gordon

Af cand. mag. Lene Schaumann, Gentofte Hovedbibliotek

'The Switch' er en romantisk komedie, hvor vi for en gang skyld ser det hele fra den mandlige hovedpersons vinkel. Wally (Jason Bateman) er en mand i 30'erne, der ikke rigtig kan få kærlighedslivet til at lykkes for ham.

Han har dog en rigtig god veninde, Kassie (Jennifer Aniston), som han har et tæt venneforhold til. Kassie kan heller ikke rigtig få sit kærlighedsliv til at fungere, og da 40-årsfødselsdagen er lige om hjørnet, og hun synes, det er på tide at få et barn, vælger hun at finde en fremmed donor for at få sig et barn.

Det sætter både tanker og følelser i sving hos Wally, men han formår stadig ikke rigtig at gøre noget ved sagen. Kassie vælger at flytte væk fra byen, og tilbage står Wally så, stort set alene, og får de næste syv år til at gå med et par løse forhold uden at være rigtig glad.

Kassie ringer en dag og fortæller, at hun vender næsen hjem til New York igen, og Wally får nu lejlighed til at møde hendes nu 6-årige søn, Sebastian, og til at genoptage det gode venskab med Kassie. Efter at have lært Sebastian at kende, går der noget op for Wally. For hvad var det egentlig lige, der skete til Kassies 'befrugtningsfest' for syv år siden?

Filmens omdrejningspunkt med den enlige kvinde, der er træt af at vente på 'den eneste ene' og derfor vælger at få et barn med donorsæd er her, i måneden for kvindernes internationale kampdag den 8. marts, yderst relevant. Det klæder filmen, at den har et vedkommende og relevant emne som udgangspunkt for det romantiske og det sjove, som den også indeholder.

Genren romantisk komedie kan være yderst svær at balancere med. Tit bliver de alt for overfladiske og kan endog være helt hysteriske.

I 'The Switch' lykkes det holdet bag filmen at lave en romantisk komedie, der er totalt nede på jorden, og man smiler mere end man ler, og der kan såmænd også trille en lille tåre eller to, hvis man er lidt til den sentimentale side.

Og det kan jeg faktisk rigtig godt lide.

Publiceret: 13. Marts 2017 22:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere