’Arvingerne’ er en af de danske tv-serier, du nu kan finde på Filmstriben. Pressefoto
’Arvingerne’ er en af de danske tv-serier, du nu kan finde på Filmstriben. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Filmstriben anbefaler: Syv danske tv-serier på Filmstriben

Af Thomas Kastberg, ansvarlig for Hovedbibliotekets filmklub

Filmstriben er ikke kun spillefilm og dokumentarer.

Flere og flere kvalitets-serier har også fundet vej til bibliotekernes streaming-tjeneste. Så log ind på www.filmstriben.dk og se eller gense dine yndlingsserier. Herunder kan du læse om syv af de bedste.

Arvingerne (2014-) (sæson 1-2 på filmstriben)

Da kunstneren Veronika Grønnegaard dør og efterlader sig en millionarv, skaber hendes testamente splid blandt hendes fire voksne børn.

Undertrykte følelser vækkes til live, efterhånden som gamle familiehemmeligheder afsløres og grådighed sætter ind.

'Arvingerne' har fået flotte anmeldelser både herhjemme og i udlandet. Sæson 1 er blevet vist i over 40 lande. Med bl.a Trine Dyrholm, Jesper Christensen og Carsten Bjørnlund.

Badehotellet (2013-) (sæson 1-3 på filmstriben)

Vi følger livet på Andersens Badehotel ved Vesterhavet i det nordligste Jylland i sommeren 1928, og her boltrer hotellets rige stamgæster og de hårdtarbejdende lokale ansatte sig.

De ser vidt forskelligt på livet, men hver sommer smelter deres verdener sammen, når de mødes på hotellet, og her i yderste klitrække er der plads til håb, hemmeligheder og opgør.

'Badehotellet' er blevet flot modtaget af seerne. Anmelderne har dog været lidt mere lunkne.

Også vist i de nordiske lande, hvor den har været en succes. Med bl.a Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen og Lars Ranthe.

Bedrag (2016-) (sæson 1 på filmstriben)

‘Bedrag' er historien om spekulanter, plattenslagere og erhvervsfyrster og om de forbrydelser, de begår i jagten på rigdom.

Det handler om økonomisk kriminalitet og selvbedrag. I bankerne, på børsen og i bestyrelseslokalerne. Om hvad der sker med mennesker, når grådighed og ambitioner korrumperer og vi gør alt, hvad vi kan for at skabe os det liv, vi drømmer om.

‘Bedrag' fik pæne anmeldelser og er blevet vist i mange lande udover Danmark. Med bl.a. Thomas Bo Larsen og Nikolaj Lie Kaas.

Borgen (2010-2013) (sæson 1 på filmstriben)

De Moderates leder Birgitte Nyborg Christensen vinder en jordskredssejr og udnævnes til Danmarks første kvindelige statsminister. Hidtil er det lykkedes Birgitte og hendes mand at passe både familien, kærligheden og karrieren, men det skal vise sig mere end svært at være mor, kone og statsminister på én gang.

'Borgen' var et kæmpe hit overalt i verden. Med bl.a. Sidse Babett, Birgitte Hjort Sørensen og Pilou Asbæk.

Broen (2011-) (sæson 1-2 på filmstriben)

En kvinde bliver myrdet på Øresundsbroen - nøjagtigt midt imellem Sverige og Danmark.

Sagen tvinger en dansk og svensk betjent til at samarbejde i denne stort opsatte og dramatiske krimiserie. København, Malmø og Øresundsbroen lægger scene til, når betjentene begynder at trevle trådene op i en indviklet og nervepirrende krimigåde.

'Broen' har gået sin sejrsgang på store internationale tv-kanaler og har affødt to remakes: Amerikanske ‘The Bridge' og fransk/britiske ‘The Tunnel'. Med bl.a. Kim Bodnia og Sofia Helin.

Forbrydelsen (sæson 1-2)

Hvem myrdede Nanna Birk Larsen? Det var spørgsmålet, der optog hele nationen da Danmarks fjerdemest sete DR tv-serie til dato, 'Forbrydelsen', rullede over skærmen. Med bl.a. Sofie Gråbøl og Bjarne Henriksen.

Rita (2012-) (sæson 1-2)

Rita er folkeskolelærer. Ikke det nemmeste i verden, når man har for vane at sige sin uforbeholdne mening i alle sammenhænge. Hun er elsket af eleverne og både frygtet og beundret af alle andre, og selv om den godhjertede Rita synes, hun har tjek på tilværelsen, må hun af og til sande, at det kan være nemt nok at opdrage børn - bare de ikke er ens egne. Rita er nemlig mor til tre halvstore børn, hvoraf den yngste stadig går på skolen, hvor Rita arbejder.

'Rita' er sendt i Frankrig, Canada og Finland. Mille Dinesen (Rita) vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller ved Monte Carlo TV-Festival 2012.

Publiceret: 18. Maj 2017 22:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere