Ole Østergaard fra Charlottenlund (th.), der er frivillig i FødevareBanken, gør fødevareminister Esben Lunde Larsen klogere på det frivillige arbejde. Foto: FødevareBanken
Ole Østergaard fra Charlottenlund (th.), der er frivillig i FødevareBanken, gør fødevareminister Esben Lunde Larsen klogere på det frivillige arbejde. Foto: FødevareBanken
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fødevareminister i arbejdstøjet

Esben Lunde Larsen (V) kom tirsdag helt tæt på det frivillige arbejde i FødevareBanken

Af Jesper Bjørn Larsen

Tirsdag var fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i praktik i FødevareBanken, der samler overskudsmad fra fødevarevirksomheder, grossister og supermarkeder.

I den forbindelse besøgte ministeren Meny ved Rotunden i Hellerup, hvor han var med til at afhente og scanne maden ind, og han fik også en snak med købmand Rasmus Vejbæk-Zerr om Menys indsats mod madspild.

Ved sin side havde fødevareministeren en af FødevareBankens frivillige, Ole Østergaard fra Charlottenlund, og ministeren tog faktisk fat.

“Jeg var imponeret over, hvor meget, han faktisk havde fingrene nede i arbejdet,” griner Rasmus Vejbæk-Zerr, som opfordrer alle supermarkeder til at tilmelde sig den ordning, som Meny i Rotunden har været en del af i tre år.

“Med en lille smule arbejde kan man gøre en kæmpe forskel. FødevareBanken er en fantastisk organisation, for uden deres arbejde ville maden ryge i containere,” siger han.

Tre gange om ugen hos Meny fylder Ole Østergaard og de andre frivillige en varevogn med 50-100 kg kød, brød, mælkeprodukter, frugt, grønt, chokolade - alle mulige varer, der måske nok har overskredet sidste salgsdag, men som ikke fejler det fjerneste.

“Vi er et high end supermarked, så vi sætter en høj standard, og det betyder, at der er en del spild. Vi bruger måske en time om dagen på FødebareBanken, men det er godt givet ud. Det giver mig en kæmpe tilfredsstillelse, når jeg f.eks. op til nytårsaften kan se en vogn køre af sted med hummere, store kalkuner og hjemmelavet rejesalat - og så vide, at de får et godt måltid inde på Mændenes Hjem,” siger Rasmus Vejbæk-Zerr.

Publiceret: 07. September 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt