Blandt graffiti-kunstneren Kasper Dalgaards værker er dette med titlen ’Queen of Punk’. Pressefoto
Blandt graffiti-kunstneren Kasper Dalgaards værker er dette med titlen ’Queen of Punk’. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Graffiti på væggene i Gentofte Kino

Kasper Dalgaard udstiller værker i galleriet frem til 30. april

Da Gentofte Kinos galleri 2. april slog dørene op for en ny kunstudstilling var det med spraymaling på programmet. Væggene er ikke blevet angrebet af unge vandaler, men derimod er det graffiti-kunstneren Kasper Dalgaard, der udstiller i biografen.

Ved at blande storbyens street-art og graffititeknikker med klassiske motiver frembringer Dalgaard nye stærke udtryk og indtryk.

Et eksempel er Dalgaards nytolkning af impressionismen, hvor menneskekroppens flygtige forunderlighed søges gengivet via varmebølgende lag, så konturerne opløses.

“Varmen og atmosfæren bliver den alt beherskende magt, der illustrerer den varme, vi mennesker rummer og i sjældne øjeblikke kan give til hinanden,” skriver kunstneren selv i en pressemeddelelse.

Resultatet frembringes ved hjælp af teknikken stencilering, hvor et billede først behandles elektronisk og derefter printes ud og udskæres, for herefter, endelig, at blive malet ved hjælp af spraymaling i alverdens farver.

Et billede er derfor ofte sammensat af 10-20 lag spraymaling, hvorefter der er adskillige timers afsluttende detaljering ved hjælp af tusser.

Temaerne bag Kasper Dalgaards malerier er hentet fra hans arbejde som lektor i Religionsvidenskab og Teologi ved Københavns Universitet, hvor han har forsket og undervist i antikkens religiøse tekster.

Herfra kommer inspirationen til de mytologiske og mærkværdige motiver, mens den moderne teknik sikrer det nutidige udtryk i malerierne.

Udstillingen i Gentofte Kinos Galleri kan ses til 30. april.

jesl

Publiceret: 07. April 2017 17:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere