Fra venstre ses Nordea-direktør Jimmi Johannesen, Gentofte Stars' cheftræner Karsten Arvidsen, sportschef Jan Barsballe og direktør Peter Ferslew. Foto: Ole Tradsborg
Fra venstre ses Nordea-direktør Jimmi Johannesen, Gentofte Stars' cheftræner Karsten Arvidsen, sportschef Jan Barsballe og direktør Peter Ferslew. Foto: Ole Tradsborg
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hæder: Stars scorede guld til sidst

Nordeas Indendørspris 2016/2017 gik til Gentofte Stars. Holdet fik dermed et fortjent og kontant skulderklap for sølvmedaljerne i den nyligt afsluttede Metalliga-sæson. Men reelt gik hæderen til klubben som helhed

Sådan gik sæsonen

Sæsonen 2016/2017 har været fremragende, hvor holdet i grundspillet var tæt på at slutte i top 4. Stars endte på en 6. plads og var dermed kvalificeret til slutspillet. I kvartfinalen (bedst af 7 kampe) endte opgørene mod Aalborg Pirates med samlet 4-3 i sejre til Stars og kvalifikation (for første gang siden 1997) til semifinalen mod Odense Bulldogs. Her fortsatte Stars fremgangen med 4-1 i sejre og kvalificerede sig for første gang til finalen, der skulle spilles mod Esbjerg Energy. Her førte Esbjerg 3-1 inden den måske afgørende kamp i Esbjerg - og efter 2 ekstra perioder (ordinære kamp 3-3) scorede Esbjerg sejrsmålet, der sendte sølvet til Gentofte.

Der var vanen tro mange gode sportspræstationer at vælge mellem for komiteen bag Nordeafondens Indendørspris. Men langt de fleste indstillinger gik til den lokale ishockeyklub, der efter en vanvittig sæson sluttede med lige så vanvittige sølvmedaljer om halsen.

Et synligt bevis på en godt udtænkt plan af tre ishockey-ildsjæle, der på hver sin vis, men også som en samlet treenighed, er de reelle bagmænd bag ishockeysuccesen i Gentofte.

Der er tale om klubbens elitetræner Karsten Arvidsen, som sammen med (frivillig) direktør i klubben Peter Ferslew og sportschef Jan Barsballe er hjernerne bag en femårs-plan, der nu på en måde er kulmineret før tid.

For da klubben for tre år siden vendte tilbage i det absolut fineste ishockeyselskab, var planen ifølge de tre at formå at gøre Gentofte Stars til den bedste sjællandske ishockeyklub. Og dertil skulle indgå et seriøst elitehold.

Seriøst må man sige holdet har 'opført' sig i den nyligt afsluttede sæson, for holdet tog fusen på alt og alle og gik ydmygt til opgaven i hver eneste kamp. Og nåede finalen, hvor sidste års mestre fra Esbjerg var holdet, der bremsede gulddrømmene.

Kontant afregning i bankem

Det var vanen tro filialdirektør i Nordea, Jimmi Johannesen, der overrakte prisen på 10.000 gode danske kroner i bankens filial på Jægersborg Allé. Til forskel fra tidligere overrækkelser blev 'seancen' mandag formiddag lidt længere, for Arvidsen, Barsballe og Ferslew havde alle meget på hjertet.

Karsten Arvidsen, der kom til klubben i 2012, kunne bl.a. fortælle, at der blev kæmpet ekstrahårdt for guldet. For i de afgørende finaleserier spillede den finske back Marlo Kopponen med en brækket finger, ligesom den store Stars-profil Marko Virtala sluttelig kun kunne spille på blokadeindsprøjtninger og i lange perioder slet ikke trænede med i dagene før kampene.

“Vi stod skulder ved skulder. Det har vi længe gjort i klubben, men i særdeleshed i finaleserierne blev det tydeligt, hvordan ærgærrigheden lyste op i øjnene på spillerne,” fortalte cheftræneren.

Eliteholdets succes må i særdeleshed tilskrives hans snilde og kløgt – og evne til at spotte gode spillere, danske såvel som udenlandske, der har ladet sig lokke til Gentofte på ideen om netop at stå skulder ved skulder og blive en del af et spændende ishockeykollektiv.

“Vi har holdt næsen i sporet gennem flere sæsoner og ikke gået i panik. Vi har lært meget af tre års elitehockey,” supplerede han.

Stars-spillere fejrer en scoring i finalekampen mod Esbjerg Energy. Foto: Ole Tradsborg
Stars-spillere fejrer en scoring i finalekampen mod Esbjerg Energy. Foto: Ole Tradsborg

Ikke væltet af succesen

Samtidig med den store sportslige succes kunne Stars igennem sæsonen, særligt til sidst, opleve at succesen affødte en masse praktiske opgaver i takt med, at publikumstallet gik fra 250 til fuldt hus, som er næsten 1.200 personer.

Og her løftede klubben i flok, alle gav et ekstra nap. Men de praktiske udfordringer er mange og store, for hvor man før indkøbte et par fustager fadøl til en hjemmekamp, var der pludselig brug for 20.

Og pladsen til disse og mange andre effekter, den findes næsten ingen steder i den efterhånden godt slidte hal og tilhørende lokaler. Alle smålokaler er blevet taget i brug – lige som alle frivillige hænder og hoveder har været aktiveret.

Den holdånd er direktør Peter Ferslew både glad for og stolt af, men også lidt ærgerlig over, at rammerne for ishockeysporten i Gentofte har så trange kår.

“De fleste gæstende hold, især de jyske, tror vel nærmest, at den hal, vi skal spille i, er en opvarmningshal. Der er mange yderligere faciliteter, vi mangler, og i jagten på sponsorer er det lidt svært ikke at snuble i den løse linoleum på trappen op til lokalet, hvor vi med megen udfordring kan klemme 50 mennesker ind. I Gigantium i Aalborg har de 500 gæster til spisning inden en kamp,” lyder det fra ishockeydirektøren, der har hede ønsker om en mere tidssvarende hal.

Og som også afslører, at man i mange år har været i dialog med kommunen, dog uden indtil videre at komme konkrete planer nærmere. Men håbet er stort, for det er i den grad tiltrængt, at hallen får et ansigtsløft eller to.

På et fantastisk Stars-hold udmærkede Virtala-brødrene sig. Captain Teemu...
På et fantastisk Stars-hold udmærkede Virtala-brødrene sig. Captain Teemu...

Medlemstilgang eksploderer

Også sportschef Jan Barsballe, der har hovedansvaret for amatørafdelingen, er en stolt og glad mand. Han kan se, hvordan medlemmerne på alle årgange vælter ind. Og dermed supplerer idéen om at blive den bedste ishockeyklub på Sjælland ganske fint.

“Man kan virkelig sige, vi har vendt den sportslige kadence. Fra tidligere 'outflow' har vi nu stor søgning til klubben. Både de 9-årige, hvor det nok mest er forældrene, der kontakter os, til den 15-årige hockeyknægt, der ønsker at trække Starsblusen over hovedet. Man kan vist roligt sige, vi har rystet ishockeytræet,” fortæller Jan Barsballe, der i mange år har sat sit præg på klubben.

Og derfor ved han om nogen, hvor svært det er at koble eliten med at drive en amatørklub.

Peter Ferslew supplerer om ungdomsårgangene, at man på stort set hver årgang har hold, der har været finalerepræsenteret. Og dermed er man nu ikke langt fra at være Danmarks største ishockeyklub.

“Men det er ikke målet at være de største. Vi skal også være de bedst spillende,” afslutter han og sender dermed en afslutningsvis kommentar, der på mange måder indrammer, hvad Stars' stod (og fremdeles) står for: Seværdig hockey!

Det bliver under alle omstændigheder spændende at følge såvel elite- som amatørprojektet i Gentofte Stars, der kan dateres til 2009, hvor klubben tog navneforandring fra IC Gentofte, og før det var en del af HIK i 1965.

Guldjagten kan passende gå i gang allerede i slutningen af august, når sæsonen 2017/2018 skydes i gang.

De pegede bl.a. på Stars:

“Jeg synes, at årets idrætspris skal gå til Gentofte Stars. Drengene har bragt Gentofte på landkortet, på den positive måde.”

Gerd Sophie Scäbethal

“Der burde ikke herske tvivl. Gentofte Stars har i denne sæson ydet et fuldstændig fantastisk resultat. (...) Personligt har jeg været så heldig at være en del af rejsen, at se den lille hal blive fyldt til renden, at være en del af det fællesskab, der har været med til at føre det så langt, har været intet mindre end fantastisk.”

Victor Walbom

“Klubben er landets mest 'unplugged' ishockeyklub - foreningsbåret, forældreslæbt - fuld af engagement og entusiasme spilles der ishockey fra 3-årige u7'ere til old boys.”

Jette Krog

“Gentofte Stars overraskede alt og alle, og vi skal huske, at de faciliteter og budgetter, der har været til rådighed i sæsonen 2016/17 er peanuts i forhold til de hold, som Gentofte Stars har stået overfor. De har vundet med en fantastisk holdånd, godt lederskab og har sat Gentofte på ishockey-danmarkskortet.”

Camilla Ebdrup

...og Marko. Fotos: Ole Tradsborg
...og Marko. Fotos: Ole Tradsborg
Publiceret: 16. Maj 2017 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere