Halsnæs Kommune har den største procentvise stigning fra 2016 til 2017. Gribskov Kommune har oplevet et lille fald, viser tal fra boliga.
Halsnæs Kommune har den største procentvise stigning fra 2016 til 2017. Gribskov Kommune har oplevet et lille fald, viser tal fra boliga.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Her er de nordsjællandske huspriser steget mest

2017 var generelt et år med højere huspriser

Priserne

Så meget er priserne steget fra 2016 til 2017:
Gentofte Kommune: 6,3%
Lyngby-Taarbæk Kommune: 3,9%
Rudersdal Kommune: 3%
Hørsholm Kommune: 6,6%
Helsingør Kommune: 4,7%
Allerød Kommune: 0,6%
Egedal Kommune: 3,5%
Hillerød Kommune: 2,7%
Frederikssund Kommune: 9,4%
Gribskov Kommune: -1,0%
Halsnæs Kommune: 11,4%

Især huskøberne i Halsnæs Kommune måtte sidste år erkende, at der var pil op på priserne. Intet mindre end 11,4 procent steg kvadratmeterprisen på et hus fra 2016 til 2017. Så mens man året før kunne “nøjes” med at betale 11.264 kroner pr. kvadratmeter, så var prisen sidste år lige knap 1.300 kroner højere, viser nye tal fra boligportalen Boliga.

Men på trods af en procentvis stor stigning er Halsnæs stadig den billigste nordsjællandske kommune at være huskøber i. Lå drømmehjemmet nemlig i Gentofte Kommune, var priserne en hel del højere - helt præcist 47.160 kroner. Området er dyrere, fordi rigig mange finder kommunen attraktiv, og det presser priserne op:

“Gentofte Kommune ligger dels i kort afstand til velbetalte jobmuligheder, dels har man fordel af at være tæt på både skov og kyst. Man kan sige, at mange af de dyreste kommuner har hele pakken. I kommuner længere væk er der naturskønt og dejligt, men der er typisk længere til eksempelvis arbejdsplader, indkøb, skoler, byliv, og generelt er indkomsterne også lavere i de områder. Det har i sagens natur betydning for prisen på huse,” siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit.

Attraktive Nordsjælland

Priserne er generelt også højere i Nordsjælland end i resten af landet.

Mens det på landsplan kostede 15.028 kroner at købe hus sidste år, så ligger priserne højere end landssnittet i ni ud af elleve nordsjællandske kommuner.

“Gentofte og kommunerne lige omkring ligger klos op ad København, hvor mange af landets største virksomheder og dermed også de højest betalte jobs ligger. Derfor har folk der generelt mulighed for at købe dyrere huse,” siger Mira Lie Nielsen.

Publiceret: 05. Januar 2018 11:30
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne