Pablo Ezra fik torsdag besøg af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, fordi han er nr. 1.000, der tager Integrationsuddannelsen.
Pablo Ezra fik torsdag besøg af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, fordi han er nr. 1.000, der tager Integrationsuddannelsen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Inger fejrede Pablo

Integrationsgrunduddannelsen har rundet 1.000 aftaler med flygtninge. Underskrift nr. 1.000 tilhører Pablo Ezra, der lige er begyndt at arbejde hos IKEA Gentofte

Da Pablo Ezra sidst i oktober havde sin første dag som virksomhedspraktikant hos IKEA Gentofte, stod han som nr. 1.000 på listen over flygtninge, der er begyndt på Integrationsgrunduddannelsen, også kaldet IGU.

Det fejrede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) med et besøg til IKEA, hvor hun hilste på Pablo og hans kolleger.

“Vi skal fejre, at vi har nået en milepæl. Arbejde og integration hænger uløseligt sammen. Et arbejde giver ikke kun adgangskort til en virksomhed, et arbejde er en nøgle til hele det danske samfund. Med gode kolleger lærer man at tale dansk, og efter et stykke tid har man også fået sig en manual til de normer og værdier, der nu engang gælder her,” lød det fra ministeren.

Et IGU-forløb varer to år og består af lønnet praktik og 20 ugers skoleundervisning.

Uddannelsen har eksisteret i et års tid. Den var et af initiativerne i trepartsaftalen om arbejdsmarkedsintegration mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter fra foråret 2016 og er en forsøgsordning, der løber i 3 år.

Målgruppen er flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der har været i Danmark i mindre end fem år.

Publiceret: 09. November 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Villabyerne

ANNONCER
Se flere