Dorthe Zielke er aftenens solist på sin trompet.

Dorthe Zielke er aftenens solist på sin trompet.

Trompetkoncert i Helleruplund

Af
Af Mikael Østergaard

Ved en symfonikoncert på søndag er Dorthe Zielke solist på sin trompet i Johann Nepomuk Hummels trompetkoncert fra 1803, der anses for mindst lige så god som den meget kendte koncert af Haydn fra samme periode.
Dorthe Zielke er bl.a. kendt fra sit samarbejde med organist i Christians Kirke på Christianshavn, Søren Johannsen. De har sammen indspillet tre cd'er og er aktuelle med en nyudgivet cd med uddrag af Händels Messias. Dorthes speciale er koncerter med den særlige akustik, som findes i kirkerum, og hun har givet koncerter i mange danske kirker. Siden 1998 har hun også spillet i mange danske og udenlandske symfoniorkestre.
”Jeg elsker at spille Hummel. Hans musik er meget humoristisk, så jeg håber og vil gøre alt for, at publikum får en fornøjelig aften i Helleruplund Kirke”, siger Dorthe Zielke.
Ved koncerten spiller Dorthe sammen med Byens Symfoni, der dirigeres af René Bjerregaard Nielsen, og på programmet står desuden L'Arlésienne Suite Nr. 2 af Georges Bizet og Petite Suite af Claude Débussy.
Koncerten i Helleruplund Kirke starter kl. 20. Entré 80 kr. Billetter ved indgangen.

Publiceret 13 November 2013 09:30