Forestillingen 'Fra Dig til Mig' kommer fra Teatret Månegøgl.

Forestillingen 'Fra Dig til Mig' kommer fra Teatret Månegøgl.

Børneteater i majsolen

Filiorum præsenterer Forårsforestillinger på Kulturskolerne i det meste af maj

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Græsset rulles ud og klapsammen-liggestolene slås op på Kulturskolerne i Hellerup, når Filiorum i majsolen lader jakken stå åben og lukker forårsfornemmelserne ind.

Pop-up teaterspillestedet Filiorum har sammensat en festival fra den 5.-20. maj med teater- og danseforestillinger for alle aldre. Publikum inviteres ind i et univers af finurligheder med masser af spirende kunstneriske udfoldelser.
Til de allermindste har Filiorum udvalgt danseforestillingen 'Igen' af Aaben Dans, der videregiver den umiddelbare glæde ved at opdage sin egen krop. For de lidt større skaber Teatret Månegøgl to poetiske og musikalske dukkeforestillinger om venskaber på tværs af landegrænser.
Og for dem i 6-7 års alderen og opefter er der spænding, eventyr, energiske udladninger og fandenivoldske klovner at glæde sig til i form af Det Fortællende Teaters saftige kvad 'Bjowulf', Paolo Nanis opsigtsvækkende klovn 'Jekyll on Ice' og ZeBU&Teater Minsks tempofyldte danseforestilling 'Sand Forvirring'.

Filiorum præsenterer også to internationale gæstespil i Gentofte i kraft af et særligt samarbejde med ZeBUs internationale børnefestival i København - Spring 2014. Det drejer sig om den norske danseforestilling 'Juryen' af Hege Haagenrud, som integrerer video, dans og teater samt den italienske visuelle og nysgerrige forestilling 'Kish-Kush' af Teatro Distinto.

Det er tredje gang, at pop-up teaterspillestedet Filiorum præsenterer et udvalg af forestillinger, hvor samværet mellem børn og voksne er i centrum. Denne gang vil såvel små som store gæster kunne hygge sig sammen i 'skolegården', som Filiorum har omdannet til en lille oase.
Der vil desuden blive etableret en lille café, spillet musik samt blive arrangeret aftensmad efter fredagens sene forestilling.

Som en ekstra, gratis gave fra Filiorum til alle børn og voksne vil man i Øregaardsparken den 15. maj kl. 10 kunne opleve en performance med styltegiraffer fra spanske Xirriquiteula Teatre.
Se hele programmet på www.filiorum.dk.

I Øregaardsparken den 15. maj kl. 10 kan man opleve styltegiraffer fra Xirriquiteula Teatre. PR-foto.

I Øregaardsparken den 15. maj kl. 10 kan man opleve styltegiraffer fra Xirriquiteula Teatre. PR-foto.

Klovneforestillingen 'Jekyll on Ice' er en del af Filiorums 'Forårsforestillinger'.

Klovneforestillingen 'Jekyll on Ice' er en del af Filiorums 'Forårsforestillinger'.

Publiceret 05 May 2014 11:00