Det fysiske er trukket ud af Jesper Carlsens skulpturer, så de fremstår skrøbelige og anonyme i udstillingen Brick & Mortar.

Det fysiske er trukket ud af Jesper Carlsens skulpturer, så de fremstår skrøbelige og anonyme i udstillingen Brick & Mortar.

Kunst:

Spinkle skulpturer på Tranen

Jesper Carlsen udstiller skrøbelighed på Hovedbiblioteket

Danske Jesper Carlsen tager Tranens udstillingsrum på Hovedbiblioteket tilbage til idéfasen med spinkle skulpturer og lysende videosekvenser med sin soloudstilling Brick & Mortar, som har fernisering den 9. december kl.17-19.
I Brick & Mortar, som kan oversættes direkte til mursten og mørtel, er det fysiske trukket ud af skulpturerne, der er reduceret til skrøbelige streger af anonyme plastikrør i rummet. I stedet repræsenteres det sanselige i virtuelle renderinger, der bliver vist på skærme.
I Carlsens stedspecifikke installation er det selve Tranens rum i arkitekten Henning Larsens hovedbibliotek, der er afsæt for undersøgelsen.
Carlsen arbejder med den formgivende streg, med idéskitsen til rummet materialiseret som en vægtløs vektorskulptur.
I et interview om udstillingen, siger Carlsen:
“I min installation er intet endnu afgjort. Det, mine elementer bidrager med til et rums arkitektur, er at føre stedet tilbage til idéfasen. Tilbage til det punkt, hvor alting endnu blot var et forslag og en mulighed, der rummer en demokratisk videreudvikling eller fælles genforhandling."
Jesper Carlsens udstillingeer den sidste del af udstillingsprogrammet 'Creation - Mists of Dawn' på Tranen.
Gennem nu tre udstillinger har Tranen sat fokus på spændingsfeltet mellem skabelse og udslettelse og præsenteret kunstnere, der alle er formelt perfektionerede og æstetisk stramme, men som samtidig fremtrækker det formløse og usynlige.

Publiceret 07 December 2016 17:00