Biblioteket anbefaler:

'Hvis der skulle komme et menneske forbi' af Thomas Korsgaard

Af
Af Signe Langtved Pallisgaard

litteraturkonsulent

Gentofte Hovedbibliotek

"Det var som om døden sad i mig, selvom jeg ikke var ret gammel. Den var altid med mig på en måde. I starten havde jeg slet ikke set et menneske dø, men en lille dreng ved både for meget og næsten ingenting om døden."

Thomas Korsgaard har skrevet en stærk og vedkommende debutroman om den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie. Det er en roman om vold, white trash og om at blive voksen for tidligt.

Om alt det, der sker, når håbet forsvinder. 'Hvis der skulle komme et menneske forbi' følger en families forfald på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin dominerende storebror, der styrer familien med hård hånd. Moderen er deprimeret og spilder dagene foran computeren med internetkasino.

Børneflokken er overladt til sig selv. Hovedpersonen, den 13-årige Tue, klarer sig igennem på må og få, lidt småkriminalitet, lidt løgne i skolen. Thomas Korsgaards debutroman er en vred og ærlig fortælling om udkantsdanmark.

Det er samtidig et opmærksomt portræt af en familie i økonomisk krise og især af drengen Tues følelser og handlinger - skrevet med både følsomhed og mørk humor.
Thomas Korsgaard er født i 1995.

'Hvis der skulle komme et menneske forbi' er denne uges anbefaling. Pressefoto

'Hvis der skulle komme et menneske forbi' er denne uges anbefaling. Pressefoto

Publiceret 13 February 2017 16:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV