Ugens læser:

Skribent og underviser Anne-Marie Vestergaard

Anne-Marie Vestergaard, 54 år, skribent og underviser på HF og Folkeuniversitetet.

Hvilken roman har du sidst læst?
“Jeg har sidst læst Dorthe Nors' 'Spejl, skulder, blink'.”

Hvem er din favoritforfatter?
“Der er flere, men på det seneste har jeg været meget optaget af Christina Hesselholdt. I de fire bøger om Camilla og hendes nærmeste, samlet i bogen 'Selskabet', viser hun sit sproglige talent og overskud. Forskellige stemmer skiftes til at have ordet, og det tragiske veksler med det humoristiske. Elegant og rørende på samme tid.”

Hvad er din favoritgenre?
“Det er nok romanen, selvom jeg også er meget optaget af kortprosa. Det spændende er forfattere, der kombinerer den korte og den lange form.”

Har du nogensinde opgivet en bog?
“Ja, mange gange. Med tiden er jeg blevet mere utålmodig. Det værste er et fattigt sprog, og så kan plottet være nok så godt. Det kan ikke redde bogen. Dårlig prosa er deprimerende. Omvendt er god prosa det mest opløftende, der findes - som en ven der taler til en, som ilt og lys på en tung og grå dag.”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
“Karl Ove Knausgårds 'Om foråret', hvor han skriver til sin lille datter, mens hans kone er ramt af dyb depression. Han undgår det sentimentale og formår som i 'Min kamp' at forene det umiddelbare blik på den banale hverdag med almene, eksistentielle refleksioner.”

Ugens læser er skribent og underviser på HF og Folkeuniversitetet. Pressefoto

Ugens læser er skribent og underviser på HF og Folkeuniversitetet. Pressefoto

Publiceret 13 February 2017 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV