Filmstriben anbefaler:

’Kiss Kiss Bang Bang’ af Shane Black

Af
Af cand. mag. Lene Schaumann

Gentofte Hovedbibliotek

En gang imellem må aftenen godt byde på lidt mordgåder og spænding iblandet en god portion humor og måske lidt kærlighed on the side.
Lige præcis disse elementer indeholder krimikomedien 'Kiss Kiss Bang Bang' fra 2005. Hovedrolleindehaveren er den altid charmerende Robert Downey Jr., der spiller den småkriminelle Harry fra New York.
Harry bliver ved et spøjst tilfælde castet til en rolle som detektiv i en krimiserie i Hollywood. Han rejser derfor til L.A. og møder her en verden af palmer, skuespillere og fester.
For at være klar til rollen som detektiv, skal han rundt med detektiven Gay Perry, spillet af Val Kilmer, for at se, hvordan detektivhvervet fungerer i praksis.
Der sker dog det, at de to nu bliver blandet ind i nogle mordgåder, der både indebærer mødet med Harrys første kærlighed og et par koldblodede mordere.
Filmen sættes i gang med en 60'eragtig intro, der leder tankerne hen på James Bond, hvilket titlen også kunne indikere.
'Kiss Kiss Bang Bang' blev i 1960'erne flittigt brugt om spionfilm som James Bond og andre film i den genre, og det skulle efter sigende være, fordi der var en italiensk journalist, der i 1962 fik kaldt James Bond for 'Mr. Kiss Kiss Bang Bang'.
Ved første øjekast har filmen mange ligheder med en klassisk film noir, men filmgenren bliver alligevel brudt af de mange vittige bemærkninger, der pingponger mellem Harry og Gay og leder derfor tankerne mere hen ad en komedie.
For eksempel er Gay bøsse, og det er ikke noget, man i filmen lægger skjul på, hvilket må siges at være ret utraditionelt for en krimi.
Filmen er opdelt i kapitler, og kapitlerne deler titler med værker i Raymond Chandlers forfatterskab og det kan man måske som seer fornøje sig med at se, om man så kan huske handlingen i disse værker.
Robert Downey Jr. der et par år før denne film også spillede en rolle som detektiv i filmen 'Den syngende detektiv', synger selv på afslutningsnummeret til filmens rulletekster.
Se filmen en mørk aften med regnen silende ned af vinduerne og en skål slik foran dig. Så kommer du i den rette stemning.

Publiceret 03 March 2017 19:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV