Foredrag:

Tæt på Kampmann og de store visioner

Journalist og forfatter Poul Smidt fortæller 9. marts på Vangede Bibliotek om den undervurderede statsminister

Bliv klogere på den oversete statsminister Viggo Kampmann med de store visioner for velfærdsdanmark, når Poul Smidt giver foredrag på Vangede Bibliotek torsdag 9. marts kl. 19.
I november 1960 generobrer Socialdemokratiet regeringsmagten med Viggo Kampmann i spidsen. Statsministertaburetten er kulminationen på en årrække med et stort regeringsansvar og et velfærdssamfund i rivende udvikling.
Under parolen 'Gør gode tider bedre' havde Kampmann i 1959 lanceret reformer, der skulle forstærke velfærden og væksten, og det ender med valgsejren året efter.
Men Kampmanns statsministerkarriere bliver kort. I 1962 får han et hjertetilfælde, og et nyt følger hurtigt efter.
Statsministerposten overlader han til partifællen Jens Otto Krag, og Kampmann fortsætter den politiske karriere for nedskruet blus.

Et uretfærdigt eftermæle

Det dårlige helbred har rod i maniodepressiv sygdom og et medfølgende alkoholmisbrug, og det er egentlig det, der fælder ham.
Sygdommen og udskejelserne er kommet til at fylde meget i eftertidens syn på Kampmann. For meget ifølge journalist og forfatter Poul Smidt.
Med sin nye biografi 'Viggo Kampmann - modig modstandsmand, klog finansminister, ustyrlig statsminister' vil Smidt rette op på eftermælet og sætte fokus på det, politikeren og velfærdsforkæmperen Kampmann udrettede.
Smidt ser i sit foredrag ikke bort fra skandalerne og udskejelserne, men de sættes i kontekst med Kampmanns politiske karriere og virke.
Foredraget er gratis og tilmelding ikke nødvendig.
 
jesl

Biografien ’Viggo Kampmann - modig modstandsmand, klog finansminister, ustyrlig statsminister’ er af Hans Engell blevet kaldt årets bedste politiske bog.

Biografien ’Viggo Kampmann - modig modstandsmand, klog finansminister, ustyrlig statsminister’ er af Hans Engell blevet kaldt årets bedste politiske bog.

Publiceret 07 March 2017 08:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV