Kom til debat om feministisk selvcensur

Film om og snak med litteraturforsker Mette Høeg på Gentofte Bogmesse om kulturkritik

På Gentofte Bogmesse lørdag 18. marts kl. 15.45 kan man se den helt nye dokumentarfilm 'Se nu stiger solen' om Mette Høegs opgør med den feministiske (selv)censur i en provokerende rejse fra Københavns Universitet til en stripklub i Mexico.

Litteraturforskeren Mette Høeg kom i voldsomt, offentligt uvejr efter i en artikel at have kritiseret de kvindelige, danske forfattere for at være alt for navlebeskuende og optagede af deres eget følelsesliv.

Kvindehadsk, lød dommen, og efter at støvet fra den første skandale havde lagt sig, var Høeg ekskluderet af litteraturmiljøet og snart også den akademiske verden.

Overskrider grænser

Isoleret i sit vinterhi på landet i Jylland, og med sin mand, instruktøren Thomas Altheimers videokamera snurrende rundt om sig, beslutter Høeg sig til sidst for at tage kampen op mod den kollektive censur - og for selv at udleve dens ekstreme modsætning på en stripklub i Mexico.

Altheimers partsindlæg er en film, der hellere selv overskrider grænser end forsøger at udglatte konflikterne om definitionen af en feministisk politik.

Efter visningen af filmen kan man kl. 17 opleve Mette Høeg i en samtale om kulturkritik med radiovært og debattør Christoffer Emil Bruun med udgangspunkt i filmen.
Gratis. Ingen tilmelding.
jesl

Publiceret 14 March 2017 21:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV