Ordrupgaard lukker helt ned i to år

Fra september 2017 er det ikke længere muligt at besøge Ordrupgaard, som lukker helt ned i to år for at genåbne i nye rammer

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Byggeriet af Himmelhaven, en underjordisk tilbygning, betyder, at Ordrupgaard må lukke ned i to år.
“Byggepladsen bliver så stor, at det gør det umuligt for besøgende at komme ind. Udover byggeriet af Himmelhaven, skal der også ske en energirenovering af den gamle bygning. Der vil derfor ikke være mulighed for at afholde udstillinger,” siger administrationschef på Ordrupgaard, Bo Veibel.

Kommende fyringer

Alle værker bliver nu evakueret fra museet, hvoraf nogle kommer på danmarksturné, andre udlånt til forskellige steder rundt omkring i verden.
Museets nedlukning betyder også, at dets medarbejderstab på mellem 45-50 vil blive voldsomt reduceret.
“Det er beklageligt, at den forstående nedlukning vil komme til at berøre en række dygtige og trofaste medarbejdere, men vi må erkende, at en nedlukning af museet er en nødvendighed i forhold til at kunne gennemføre en sikker ombygning af Ordrupgaard,” siger museumsdirektør, Anne-Birgitte Fonsmark, i en pressemeddelelse. Udover et farvel til medarbejdere, kommer museet også til at sige miste en årlig indtægt på 8-9 mio. kr., fortæller Bo Veibel.
I midten af 2019 vil Ordrupgaard genåbne med Himmelhaven som en ny tilbygning med lys- og temperaturstyring, hvilket giver optimale betingelser for museets franske samling, så de kan udstille de sarte pasteller af blandt andre Edgar Dega, som i øjeblikket ikke kan opleves af offentligheden.

Publiceret 07 June 2017 11:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV