Biblioteket anbefaler:

Geir Gulliksen: ’Historie om et ægteskab’

Af
Af litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard

Gentofte Hovedbibliotek

'Historie om et ægteskab' er en kærlighedshistorie om et samliv der, ud over at være moderne og nutidigt, kunne have foregået når som helst og hvor som helst.
Den mandlige fortæller forsøger at finde ud af, hvorfor hans ægteskab er gået i stykker, når han og hans kone faktisk havde det mere end almindelig godt sammen. De elskede hinanden og ville hinanden det bedste.
Han forsøger at forstå, hvad der er sket ved at se tilbage på forholdet gennem sin kones blik.
Det resulterer i en bevægende og ærlig roman, der rusker op i sin læser ved at sige noget væsentligt om menneskets valg, syn på kærlighed, kønsroller og parforhold.
Romanen er både fængende, tankevækkende og sprogligt helstøbt. Den sniger stor psykologisk indsigt og filosofisk tyngde ind i en medrivende kærlighedshistorie.
Geir Gulliksen, der er født i 1963, er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterede i 1986 og har skrevet digte, essays, romaner, skuespil og børnebøger.
De seneste romaner, 'Tjuendedagen' (2009), 'Forenkling' (2010) og 'Bøyde knær' (2012) er ambitiøse og stærke kærlighedshistorier.
I 2015 kom 'Historie om et ægteskab', som blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2016, er solgt til en lang række lande og har vakt stor debat i Norge og Sverige. Romanen udkom på dansk i Sara Kochs oversættelse i marts 2017.

’Historie om et ægteskab’ er en fængende, tankevækkende og sprogligt helstøbt roman, hvor den mandlige fortæller forsøger at finde ud af, hvorfor hans ægteskab er gået i stykker. Pressefoto

’Historie om et ægteskab’ er en fængende, tankevækkende og sprogligt helstøbt roman, hvor den mandlige fortæller forsøger at finde ud af, hvorfor hans ægteskab er gået i stykker. Pressefoto

Publiceret 19 June 2017 10:30

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV