Filmstriben anbefaler:

’Live at the harbour’

Af
Af bibliotekar Dina Lemming Pedersen

Gentofte Hovedbibliotek

En koncertfilm? Altså sådan en larmende musikvideo? 'Live at the harbour' er alt andet end larmende!

I denne lille dokumentarperle kan du opleve danskere og færinger forenet i (lettere kaotisk) færøsk kædedans på kajen, høre sange om at tage på fisketur uden at fange noget og få historier om at gå op ad et bjerg - og ned igen. Koncerten var en del af Golden Days Festival 2015 med emnet kulturarv, og som en smuk, symbolsk detalje er musikscenen en fortøjet båd ved Nordatlantens Brygge.

Teitur har en fin fornemmelse for sine tilhørere, som han aktivt inddrager i koncerten, og hans musikalske gæster vandrer flittigt op og ned af lejderen mellem de seks numre.

Færøerne bliver i disse år for alvor sat på landkortet. National Geographics læsere vurderede i 2015, at øerne i Nordatlanten var deres favoritrejsemål, og samme år fik øerne deres eget marathonløb, der trækker deltagere fra nær og fjern.

Hvis du hverken læser National Geographic eller løber marathon, men alligevel er til nordiske klange og stemninger, så nap 28 minutter på Nordatlantens Brygge under en dramatisk dansk sommerhimmel i selskab med den finurlige, færøske troubadur Teitur.

Publiceret 22 June 2017 08:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Villabyerne
SENESTE TV