Kom på historiske rejser med VR-briller

Gentofte Hovedbibliotek gør danmarkshistorien levende

Hen over sommeren kan man på Hovedbiblioteket tage på besøg i danmarkshistorien, både ved hjælp af virtual reality-briller, en interaktiv udstilling i børnebiblioteket og workshops.
Børnebiblioteket stævner ud med de danske opdagelsesrejsende.
Kom tæt på Jens Munk, der sejlede af sted for at finde søvejen til Indien gennem Nordvestpassagen og den berømte Vitus Bering, der sejlede igennem ishavet og fandt strædet mellem Sibirien og Nordamerika.
Til 14. august kan man lege sig igennem den danske søfartshistorie i Hovedbibliotekets åbningstid.
På bibliotekstorvet kan man prøve at gå på en 20 meter lang tidslinje over danmarkshistorien og få fornemmelsen af, hvor utrolig lang stenalderen var i forhold til senere tidsaldre.

Prøv virtual reality

Man kan også tage et par VR-briller på og opleve DR's virtuelle historieafsnit.
VR-filmene åbner et vindue til fortiden og lader en mærke, hvordan tidens store strømninger og magtforhold påvirker hverdagslivet og de nære forhold mellem mennesker – besøg lige fra et pestramt hus i middelalderen til en flygtningelejr i 1945.
Når de søfarende kom hjem fra deres eventyrlige rejser, tegnede de kort over deres færden. Tit pyntede de det med havuhyrer og magiske væsener. På børnebiblioteket kan man komme og lave sit eget eventyrlige søkort onsdag 5. juli kl. 10-12.
Prøv også at lave mad som for 200-300 år siden, når Lokalhistorisk arkiv inviterer til workshop onsdag 28. juni og onsdag 12. juli kl. 10-12.
Her kan man smage på datidens fineste krydderier og selv lave flæsk, gule ærter og grød over bål.
Man kan læs meget mere om levendegørelsen af danmarkshistorien på www.genbib.dk.
jesl

Publiceret 28 June 2017 09:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV