Ugens Læser:

Michael Jensen

Michael Jensen, 36 år, cand.scient.bibl.

Hvilken roman har du sidst læst?
“Mordene i Greenwich Village af Kinky Friedman. Ufattelig morsom forfatter, som blandt andre Peder Bundgaard har hentet inspiration fra i sin krimi-trilogi, som i øvrigt også kan anbefales. Efterfølgende de nyeste bøger af Peter H. Olesen og Søren Ulrik Thomsen, men det er jo ikke romaner, samt en biografi om Alfred Hitchcock.”

Hvem er din favoritforfatter?
“Der er flere, men et hurtigt bud: Søren Ulrik Thomsen når det kommer til essays og poesi. Som romanforfatter er jeg meget glad for Herman Hesse.”
Hvad er din favoritgenre?
“Jeg kan godt lide tekststykker/miniessays som den seneste Søren Ulrik Thomsen bog, der hedder 'En hårnål klemt inde bag panelet', men holder også af den klassiske roman der ændrer ens verdens- og livssyn, danner en og åbner nysgerrigheden på udfordrende måder, samt den velskrevne kriminalroman. Sidstnævnte er der ikke overtal af i kriminallitteraturen, men f.eks. Friedrich Dürrenmatt, der i bund og grund er filosofi pakket ind i en kriminalgåde.”

Har du nogensinde opgivet en bog?
“Ja, en enkelt gang!”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
“Jeg blev ret bevæget af Klaus Lynggaards seneste bog 'Personfølsomme Oplysninger', som er en samling af tekster Lynggaard skrev, da han var indlagt med kræft. En roman der gjorde et lige så stort indtryk var Vladimir Sorokins 'En Opritjniks Dag'. Men jeg har svært ved kun at anbefale en enkelt.”

Publiceret 13 July 2017 09:00